Početna Lifestyle Zagreb Cappuccino Vanje Sviličić stiže u zagrebačka kina

Zagreb Cappuccino Vanje Sviličić stiže u zagrebačka kina

U četvrtak 19. ožujka u zagrebačka kina stiže “najženstveniji” domaći film godine – Zagreb Cappuccino, redateljice Vanje SviličićMilom Elegović i Nelom Kocsis u glavnim ulogama.

Zagreb Cappuccino

“Zagreb Cappuccino” priča je o najboljim prijateljicama u ranim četrdesetim godinama, Petri i Kiki. Petra, koja živi u Zagrebu, upravo se razvodi od svog supruga, a Kika dolazi iz Kolna kako bi joj bila oslonac i kako bi je utješila. Kika, gradska djevojka sklona tulumarenju, pokušava usmjeriti Petru kako da nastavi sa svojim životom u novonastaloj situaciji – bez supruga i obitelji. Tijekom nekoliko ispijenih šalica cappuccina i nekoliko noćnih izlazaka, saznajemo njihove strahove i probleme, upoznajemo njihovu usamljenost, nesigurnosti, ali i unutrašnju snagu.

“Zagreb Cappuccino” je priča o ženama koje žele biti slobodne, ali ne i usamljene. Ovo je film o potrazi za srećom, a koji navija da glavne junakinje tu sreću do kraja priče zaista i pronađu.

Film je debitantski naslov redateljice Vanje Sviličić, a scenarij potpisuju bračni par Vanja i Ognjen Sviličić. U glavnim ulogama najboljih prijateljica Kike i Petre vidjet ćemo iznimna ostvarenja poznatih hrvatskih glumica Mile Elegović i Nele Kocsis, a u sporednim ulogama su Igor Kovač i Robert Budak.

Premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu gdje je i osvojio nekoliko nagrada, Zlatnu arenu za glazbu i nagradu Breza za najboljeg debitanta koja je otišla u ruke direktoru fotografije Danku Vučinoviću.

Film je nastao u produkciji Maxima filma i koprodukciji sa Hrvatskom radiotelevizijom, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Svečana premijera bit će održana 15. ožujka u kinu Europa, a široj publici film će se predstaviti od 19. ožujka u CineStar kinima, a nakon toga i u Kino mreži.