zbt_adventOvih će blagdana turisti moći obilaziti najzanimljivija zagrebačka adventska događanja uz pomoć pametnih telefona, otkriti do sada nepoznate povijesne adventske fotografije Zagreba i doživjeti blagdansku atmosferu grada putem kratkih videoradova.

Turistička zajednica grada Zagreba je u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog osvježila svoju popularnu mobilnu aplikaciju Zagreb Be There s novom rutom Advent Zagreb, prepunom zimskih i blagdanskih poslastica. Riječ je o aplikaciji prvotno lansiranoj ovog ljeta koja posjetiteljima Zagreba predlaže različite tematske puteve za obilazak grada, uz neka manje uobičajena, ali ne i manje zanimljiva mjesta, te uz nagrade.

“Ova je aplikacija prvenstveno osmišljena za mlade turiste kojih u Zagrebu osim ljeti sve više ima i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Nova adventska ruta u aplikaciji pomoći će posjetiteljima da obiđu najzanimljivije lokacije u centru grada i uživaju u predbožićnoj atmosferi Zagreba”, rekao je Nikola Žinić, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM i digitalne agencije Brlog.

U adventsku rutu uvršteni su:

  • tradicionalni božićni sajmovi poput onoga središnjeg na zagrebačkoj špici gdje turisti mogu okusiti paprenjake i medenjake
  • kao i magično osvjetljeni Zrinjevac gdje mogu i zaplesati uz taktove uživo izvođene glazbe.
  • Za još dobre glazbe i plesa i ugrijavanje od hladnih večeri ruta predlaže Jazz na Cvjetnom
  • i novo spektakularno klizalište na otvorenom, okruženo Umjetničkim paviljonom i Glavnim kolodvorom.
  • Na ruti su još i Fuliranje pod Uspinjačom za dobra hranu i piće,
  • zatim Artomat za božićnu kupnju kreativnih i originalnih poklona,
  • a za jedinstven zagrebački doživljaj uvršteno je puštanje Kapuličinih lampiona u nebo.

Ako se turisti putem svojih mobilnih telefona prijave, odnosno chekiraju na većini lokacija, kao nagradu osvajaju Zagreb Be There šalicu, za ispijanje toplih napitaka.

Još je jedna zanimljivost promotivna kampanja adventske rute na društvenim mrežama koja će turistima svakoga dana, poput adventskog klendara, otkrivati posebno osmišljene blagdanske sadržaje. Uz do sada nepoznate povijesne fotografije Zagreba u blagdanskom ugođaju objavljivat će se originalni videoradovi kreirani na popularnoj aplikaciji Vine. Riječ je o aplikaciji koju je osmislio jedan od osnivača Twittera, a omogućuje snimanje videa duljine do 6 sekundi i okuplja jednu od najkreativnijih online zajednica na svijetu.

“Fotografije blagdanskog ugođaja u Zagrebu koje ćemo objavljivati na kanalima društvenih mreža Turističke zajednice pronašli smo u arhivima Hrvatskog povijesnog muzeja i Etnografskog muzeja. Tako ćete moći vidjeti kako su se nekad u Zagrebu kupovale jelke ili kako je izgledala hokejska utakmica na Šalati pedesetih. Advenski ugođaj suvremenog Zagreba pokazat će Vine videoradovi u kojima smo se poigrali jednostavnom stop animacijom”, rekao je Srđan Laterza iz agencije Brlog.

Više o aplikaciji Zagreb Be There

Aplikacija uz rutu Advent in Zagreb nudi još pet mogućih ruta od kojih svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način. Tako je jedna od ruta Space Explorer na kojoj se nalaze lokacije svih prizemljenih planeta sunčeva sustava iz umjetničkih instalacija Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta Hidden Spots, primjerice, otkriva posljednji gornjogradski bunar, napušteno groblje u Jurjevskoj ili oslikanu vodenu pumpu iz serije Pimp my Pump, dok se na ruti Indie Zagreb nalaze Muzej prekinutih veza, Muzej ulične umjetnosti ili spomen-ploča Tomislavu Gotovcu Zagreb, volim te u Ilici.

Aplikacija je dostupna na Android i iPhone uređajima, a osmišljena je prema takozvanom gamification principu koji pravila i načine interakcije iz videoigara preslikava na stvarni svijet. Nakon što odaberu rutu turisti obilaze lokacije i prijavljuju se na njih, a u obilasku im pomaže karta. Kada se turisti prijave, na većini lokacija iz rute otključavaju jednu od nagrada, poput popusta na ulaznice. Partneri projekta su Muzej prekinutih veza, Lauba, Tehnički muzej, NextBike i Zoološki vrt grada Zagreba.

Aplikacija se može preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu.

Autor: Press

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here