plaza-naslovnicaZnana kao najveća pješčana plaža u Aziji, Qingdao Huiquan plaža najpopularnija je destinacija za sve one koji traže bijeg od gradske vreve. Smještena u pokrajini Shandong, osim po bistrom moru, blagim valovima i sitnom pijesku koji miluje stopala, ova plaža poznata je po nesnosnim gužvama.

Naime, radi se o najnapučenijoj plaži na svijetu i svojevrsnom raju za sve one koji vole gužvu i bogatstvo sadržaja na jednom mjestu. I dok u rano ujutro konkurira dalekim Hawaiima, Baliju i Tajlandu popodnevna gužva više je nalik mravinjaku nego oazi mira.Temelji ovoj svjetskoj turističkoj atrakciji postavljeni su davne 1901. nakon invazije Nijemaca, kada je Qingdao bio na glasu kao najpoznatije mjesto zabave otvoreno isključivo za strance.

U razdoblju od 1984. do 2003. lokalna je vlast proširila i razvila mjesto do širokih razmjera podarivši mu novi, osvježeni izgled te time popularizirala plažu smještenu u Huiquan zaljevu.

plaza-naslovnica

Qingdao Huiquan plaža trenutačno se prostire na 3.6 hektara, a ponudom sadržaja može zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih kupača. Više od 900 tuševa, restorana, kafića, barova te mnoštvo raznobojnih suncobrana čine pogled iz zraka pomalo zastrašujućim, no u isto vrijeme vrijednim divljenja.zevši u obzor količinu i brzinu cirkulacije ljudi plaža ima posebno razvijen sustav nadgledanja sigurnosti. Tako sustav praćenja pokriva cijelu plažu čineći je sigurnom za djecu, ali i odrasle.

Okruženu planinama plažu mnogi nazivaju biserom zaljeva Huiquan što potvrđuje i njezina popularnost među građanima. Unatoč napučenosti mnogi je još uvijek smatraju mjestom stvorenim za igru, opuštanje, ali i ugodnu večeru u krug prijatelja ili obitelji.

Plažu je najbolje posjetiti u srpnju, kolovozu ili rujnu kada imate priliku iskusiti sve njezine čari.

Foto: PRESS

Tatjana Gržan/she.hr

2 Komentari