Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

Ako se ovoga vikenda u Zagrebu preznojavate i ne znate gdje potražiti spas od velike vrućine, možda će pomisao na more učiniti situaciju podnošljivijom. Prijevoznik Croatia Bus uveo je sezonsku liniju s kojom vas za 61 kunu vozi do našeg lijepog Kvarnera – Crikvenice, Selca, Novog Vinodolskog – i natrag.

Polazak je svakoga dana iz Zagreba u 7 sati, dolazak u Novi Vinodolski u 10 sati. Cijena povratne karte je ista (61 kunu) bez obzira odlučite li se za nešto bližu Crikvenicu ili Selce. Jedini uvjet za korištenje Croatia Busove sezonske povratne karte jest što ona vrijedi samo jedan dan i može se kupiti isključivo u Zagrebu i Karlovcu. Nakon Karlovca autobus se više nigdje ne zaustavlja do Crikvenice.

Novi Vinodolski

Riječ je o velikom popustu jer je redovna cijena karte Croatia Busom u jednom smjeru do Novog Vinodolskog 110 kuna. Kod drugih prijevoznika jednosmjerne karte su također stotinjak kuna, ponegdje čak i znatno veće.

Povratna karta vrijedi isključivo za Croatia Bus, ne i za druge prijevoznike. Iz Novog Vinodolskog posljednji autobus polazi u 16.30 sati (morate se vratiti istoga dana, u suprotnom vam ne vrijedi povratna karta) svim danima osim nedjeljom kada je povratak moguć u 17.30 sati. Desetak minuta kasnije ukrcava putnike Selcu, a potom i u Crikvenici, a u Zagreb stiže otprilike za tri sata, ponekad i prije. Ako su vikendom velike gužve iskusni vozači Croatia Busa znaju ih izbjeći korištenjem Demerja umjesto Lučkog.

Crikvenica

Autobusi su klimatizirani pa putovanje do mora i nazad ne predstavlja napor zbog kojega bi vam izlet prisjeo. S tako dobro napunjenim baterijama lakše se možemo nositi i s vrelinom zagrebačkog asfalta i obvezama.

Sezonska linija Croatia Busa do Novog Vinodolskog za 61 kunu vozi tijekom srpnja i kolovoza. Nije bilo prevelikog oglašavanja pa za sada nema ni gužvi. Autobus je jučer pun vozio prema moru. Savjetujemo ipak, kartu ili rezervaciju uzmite barem dan ranije.

8 Komentari

  1. A gdje se kupuju karte? Croatia bus sam zvala i ono ne znaju za tak jeftine karte, na autobusnom isto. Pitala sam bas za jednodnevne.

  2. karte postoje! Prošlog sam vikenda putovala s tim busom i samnom je bilo još 40-tak ljudi koji su išli u u Crikvu, Selce i nekoliko u N. Vinodolski. Poslije sam razgovarala s čovjekom u Croatia busu koji mi je dao više informacija. Tražite povratnu kartu za jedana dan i to za Croatia bus, sve kako piše u tekstu. I sretno kupanje ;-)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here