Foto: zagreb.hrZagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros jubilarnu, desetu po redu manifestaciju Maksimirske jeseni, koja je i ove godine za građane starije životne dobi organizirana u Parku Maksimir pod pokroviteljstvom Gradonačelnika i Vijeća GČ Maksimir.

Ova jesenska manifestacija svake godine privuče oko 1200 umirovljenika iz svih dijelove Hrvatske, pa oni u jednom danu, na jednom mjestu, mogu uživati u paleti bogatih sadržaja, od sportskih natjecanja, nastupa kulturno-umjetničkih skupina, zabavnog programa i plesa pa sve do jutra poezije, likovnog stvaralaštva, kreativnih radionica i zdravstveno-preventivnih programa. Posebno je zanimljiv Susret generacija tijekom kojeg se naši najmlađi sugrađani iz OŠ Remete druže s umirovljenicima.

Gradonačelnik Bandić prisutnima je poželio dobru zabavu cijeli dan te da provedu ugodno vrijeme u jednom od najljepših parkova u Europi, a Marija Pilaš iz Organizacijskog odbora manifestacije mu je predao zahvalnicu za dugogodišnju potporu maksimirskim jesenima.

www.zagreb.hr