Početna Gastro Vrhunski gin napravljen od isključivo najkvalitetnijih hrvatskih sastojaka

Vrhunski gin napravljen od isključivo najkvalitetnijih hrvatskih sastojaka

Potaknuti svjetskim trendovima, ali prvenstveno ljubavlju prema dobrim i kvalitetnim pićima, dvojica pilota i dugogodišnjih prijatelja, odlučili su hrabro proizvesti najbolji mogući gin, koji će sa zadovoljstvom ispijati oni sami, ali i svi drugi zaljubljenici u ovo osvježavajuće prozirno piće. Oni su Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, svoj premium gin nazvali su Old Pilot’s, a proizvode ga u maloj hi tech destileriji „Duh u boci“  u jednom zagrebačkom kvartu. Destilerija je uređena kao mjesto susreta jer je “craft” proizvod nerazdvojno vezan uz lica i osobe koje ga svojom ljubavlju i strašću proizvode.

Od samih početaka vjerovali da uz puno učenja i rada te uz pomoć vrhunskih lokalnih sastojaka mogu proizvesti jako dobar hrvatski craft gin. Stoga je prvi korak ka ostvarenju svog sna bio Hrvojev odlazak u Nizozemsku na školovanje, gdje je postao ovlašteni certificirani destiler i dobio ključna znanja o tehnologiji i proizvodnji. Nakon toga uslijedilo je nekoliko mjeseci pogreške i pokušaja, što je u konačnici rezultiralo Old Pilot’s ginom – hrvatskim premium ginom inspiriranim strašću prema letenju.

Najveća posebnost ovog gina leži u tome što je u potpunosti napravljen od najkvalitetnijih hrvatskih sastojaka, aromatičnih prirodnih biljaka. Osnovni sastojak, bez kojeg se piće niti ne može zvati “gin” je borovica. Ona dolazi iz Otočca, a osim borovice, koriste list masline s Biokova, cvijet lavande s Hvara, kadulju s Velebita, naranču iz Opuzena i anđeliku iz Like. Sve biljke su potpuno prirodne, rukom brane i sušene posebnom metodom koja garantira kvalitetu eteričnih ulja u njima.Prilikom proizvodnje prvo rade ekstrakte navedenih aroma, koje sami proizvode u svojoj destileriji te ih potom destiliraju i pretvaraju u vrhunski premium gin. Tijekom destilacije odvajaju i koriste samo najbolji, središnji dio destilata, koji je lišen svih loših alkohola od kojih“drugi dan” boli glava. Cjelokupan proces odlikuje njihov ručni rad, od spomenute destilacije preko odležavanja, punjenja do etiketiranja i zatvaranja voskom (cjelokupni brending potpisuje zagrebačka agencija Kofein). Potpuno i kompletno kvalitetno, dosljedno i autentično.

Zasad u ovom sjajnom ginu možete uživati na lokacijama diljem Hrvatske, dok su u Zagrebu lokacije sljedeće:

Alegria (Rudeška 246), Bellucci coffee and wine bar (Višnjevac 4), Cheese & wine bar (Augusta Cesarca 2), Egoist bar (Veslačka 17), Lari & Penati (Petrinjska 4) i Natura Croatica (Preradovićeva 8).

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here