Za volontersku avanturu 72 sata bez kompromisa i ove godine “zakačit” će više od četiri tisuće mladih diljem Hrvatske koji će od 17. do 20. 10. 2019. beskompromisno darovati svoje vrijeme, znanja, vještine za druge kao i svoju lokalnu zajednicu u sudjelujući u brojnim ekološkim, radnim i socijalnim akcijama. Brojni su se hrvatski gradovi i jedna općina – Dubrovnik, Karlovac, Metković, Osijek, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar i Zagreb, kako ovogodišnji slogan kaže – “zakačili za volontiranje” te za volonterski maraton pripremili raznolike akcije u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i drugim raznim institucijama.

Vrijeme mladosti je vrijeme kad se “zakačimo” za određene stvari i aktivnosti. Neke od njih kako dođu tako prođu, ali neke ostaju i usađuju se u naš život – naš način, stil i svakodnevicu.

Projekt 72 sata bez kompromisa ima za cilj baš to – animirati mlade da se kroz projekt “zakače” za volontiranje dajući svoje vještine, znanja, sposobnosti i vrijeme za dobrobit drugih, zajednice, a preko toga i sebe.

Prijave za ovogodišnji projekt na www.72sata.hr su započele, a “najzakačeniji” volonteri već su prijavili svoje sudjelovanje znajući da je broj ‘prijava po gradu ograničen, a interes svake godine sve veći. Tako će ove šeste godine održavanja projekta u njemu sudjelovati više od 4000 mladih od 16 do 30 godina – što kao pojedinci, a što kao grupe.

Ovaj međunarodni volonterski projekt 2014. godine održao se prvi puta u Hrvatskoj i to u Splitu nakon čega su se počeli priključivati i ostali gradovi te je danas u projekt uključeno čak deset gradova i jedna općina –  Dubrovnik, Metković, Osijek, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar i Zagreb a od ove godine i Karlovac.