Foto: Infopunkt.TvMinistar financija Slavko Linić rekao je kako se Vlada ponovno nalazi pred potrebom da mijenjaju Zakon o potrošačkom kreditiranju.

 

“Oko 272.000 građana ima blokirane račune. Na žalost, mnogi od njih imaju i više računa te je preko 680.000 računa građana blokirano, a nepodmirene obveze se povećavaju”, rekao je Linić.

[infopunkt 7195 3]

Dodao je kako je Vlada početkom ožujka ove godine počela s raspravom da bi promijenili Zakon o potrošačkom kreditiranju s povećanom zaštitom građana u tom dijelu.

Ministar je dodao kako se povećavaju brojevi blokiranih računa.

“Minusima na tekućim računima su građani pokušavali rješavati svoje obveze. Odnos između građana i banaka je sada rezultirao promjenama u zakonu. Cilj nam je bio postići kvalitetne odnose”, rekao je ministar.

Linić kaže kako je Vlada ocijenila nekorektnost bankarskog sustava, koji je povećao određene naknade pa čak i naknade koje nisu ugovorili s građanima.

[infopunkt 7195 4]

Napetost u sabornici nakratko je “razbila” Martina Dalić, koja je obraćanje u ime Kluba HDZ-a iskoristila kako bi Liniću, uz poljubac, čestitala rođendan.

[infopunkt 7195 2]

Infopunkt.tv