Početna Događanja Višefunkcionalne pregače za Franckove majstore kave

  Višefunkcionalne pregače za Franckove majstore kave

  U sklopu Design District Zagreb festivala Franck je ostvario uspješnu suradnju s hrvatskim dizajnerima različitih profila koji su, u skladu s inovativnim usmjerenjem i komunikacijskom strategijom kompanije, osmislili i oblikovali kvalitetnu prezentaciju Franckovih toplih napitaka.

  Uz atraktivnu Franck Pop-Up mobilnu stanicu za pripremu i posluživanje kave i čaja u zagrebačkom Ratkajevom prolazu, koju je osmislila i izradila produkt dizajnerica Draga Komparak, suradnja i Franckov nastup na festivalu, obogaćeni su i angažmanom modne dizajnerice Ivane Čuljak koja je dizajnirala zanimljive višefunkcionalne pregače za Franckove bariste.

  Riječ je o minimalističkoj pregači od tekstilnog materijala u keper-vezu, s detaljima od kože i gumenih naramenica u crnoj i bijeloj boji.

  U dizajnu pregača, Ivana Čuljak pristupila je promišljanjem značaja i uloge profesionalnih majstora za kavu polazeći sa stajališta pripreme kave kao svojevrsne umjetnosti. Naime, zadnjih godina profesionalni baristi u industriji kave sve više dobivaju na važnosti te je njihova obuka i usavršavanje vještina važan dio razvoja kulture kave u svijetu, ali i kod nas. Razlog tome je činjenica da je vrhunska kvaliteta sirovine samo jedan preduvjet za savršeni espresso, dok je upravo umjetnost pripreme ono što šalicu kave čini jednim od najomiljenijih napitaka kojih se u svijetu u prosjeku dnevno popije 1,6 milijardi.

  „Ideja je da pregače budu održive te da se koriste za buduća promotivna događanja Francka. Radi toga, dizajnirane su na način da se nose na dvije strane (lice i naličje), ovisno o prostoru primjene. Tako je na jednoj strani klasični crni tekstilni materijal u keper-vezu predviđen za klasičnija događanja, a na drugoj strani je kožni umetak koji označava Franck bariste unutar gradskog prostora, i gumene naramenice koje se na leđima križaju u obliku slova X.  Uz same pregače, koje su dizajnirane specijalno za ovu prigodu, u styling su uključeni i gotovi (ready-made) proizvodi koji čine komunikativnijim dizajnirane pregače u svakodnevnom urbanom ambijentu.” – ukratko je Ivana Čuljak opisala dizajn Franckovih novih pregača kojima se prezentacija brenda podižu na još kvalitetniju razinu.
  Ivana Čuljak završila je modni dizajn te teoriju i kulturu mode na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, završila je program Kustoska platforma te godišnji edukativni program Centra za ženske studije. Kao dizajnerica sudjelovala je na projektima inkluzivnog dizajna u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva, organizatorica je artOmat — sajam nekonvencionalni umjetničkih predmeta, istraživačica u Centru za istraživanje mode i odijevanja — CIMO, te je trenutno kustosica u Muzeju Grada Zagreba