Članovi JCI Zagreb i JCI Rijeka

Više od 120 sudionika sudjelovalo je na konferenciji ‘Zaštiti svoju ideju’ by JCI Zagreb u organizaciji Međunarodne komore mladih Zagreb (JCI Zagreb) održanoj 20. rujna Konferencija je održana s ciljem edukacije sudionika o procesu zaštite izuma, logotipa ili dizajna u Staroj gradskoj vijećnici na Gornjem gradu.

Svrha konferencije bila je upoznati sudionike sa svim aspektima zaštite ideje od inicijalne faze preko instrumenata i alata zaštite, pravne regulative do faze patentiranja intelektualnog vlasništva kao vlastitog ekskluzivnog prava.

‘Radujem se što ću prisustvovati ovoj konferencije jer je njena tematika danas aktualna više nego ikada prije’, rekao je u uvodnom govoru predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Darinko Kosor te poželio dobrodošlicu sudionicima konferencije kojima je otkrio kako je 16 godina bio poduzetnik zbog čega je svjestan važnosti zaštite izuma. Predsjednica JCI Zagreb, Ana-Maria Gurdulić okupljenim sudionicima zahvalila se na velikom odazivu te predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine, gospodinu Darinku Kosoru na počasnom pokroviteljstvu konferencije koja je šesti u nizu uspješnih projekata u organizaciji JCI Zagreb. Potom je ukazala na nedovoljnu razinu svijesti u Hrvatskoj o važnosti i zaštiti intelektualnog vlasništva i nematerijalne imovine  s obzirom da danas trgujemo na europskom tržištu gdje je zaštita intelektualnog vlasništva uobičajeno poslovno sredstvo svih europskih zemalja kojim se osigurava organizirana prepoznatljivost, konkuretnost i kompetentnost proizvoda na tržištu.

‘Važnost nematerijalne imovine značajno se odražava na povećanje tržišne vrijednosti poslovanja samo ako istu adekvatno i zaštitimo’, naglasila je Gurdulić. Prigodnim riječima okupljene je pozdravio i predsjednik JCI Hrvatska, Matija Longin koji je istaknuo kako je JCI platforma u Hrvatskoj svoje osnivanje imala upravo u prostorijama Stare gradske vijećnice u Zagrebu daleke 1995. godine.

 

JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL (JCI) ZAGREB

Junior Chamber International (JCI) Zagreb je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva koja okuplja ljude dobre volje, na dobrom glasu u profesionalnom i privatnom životu, kako bi širili ideje aktivnog građanstva, doprinosili razvoju zajednice kroz davanje mogućnosti mladim ljudima da razvijaju liderske sposobnosti, osjećaj socijalne odgovornosti, zajedništvo i prijateljstvo neophodno za pozitivne promjene.  JCI Zagreb jedna je od 5.000 lokalnih organizacija u skoro 120 zemalja koje čine međunarodnu organizaciju Junior Chamber International (JCI). JCI u svijetu okuplja 200.000 članova u dobi od 18 do 40 godina iz vrlo različitih društvenih sfera. Članovi JCI-a i alumni članovi vodeći su svjetski i lokalni poslovni ljudi jednako kao i visoki državnici. JCI Zagreb s JCI Rijeka i JCI Split povezan je u nacionalnoj organizaciji JCI Hrvatska.