U subotu, 9. srpnja u Zagrebu u 12:00h započinje jedinstvena vinska manifestacija pod nazivom „Vinoljupci u Tomićevoj“ čiji je cilj oživjeti vinsku tradiciju Tomićeve ulice u Zagrebu te ponuditi atraktivan i bogat vinski program Zagrepčanima i brojnim turistima.

Cjelodnevni program koji započinje točno u podne uključuje kreativne enogastro radionice, promotivne cijene probranih hrvatskih pjenušaca, stručnu radionicu slijepog vinskog kušanja, vinski piknik u parku, glamurozni pjenušac party, pa čak i jednu promociju knjige praćenu ružičastim mjehurićima.

Enogastro radionica „Pjenušci & Pizza“ uvertira je u vinski dan u Tomićevoj. Pod vodstvom Marije Vukelić te uz gostovanje plešivičkih vinara Drage Kurtalja i Josipa Barundića, namjenjena je svim hedonistima, enogastro-istraživačima i vinoljupcima.

Ova kreativna radionica sastavni je dio projekta Abeceda finih zalogaja, u čijoj su organizaciji do sada uspješno održana već tri lingvistička-enogastro sljubljivanja. Radionica „Pjenušci&Pizza“ ima za cilj pokazati kako je za vrhunski užitak potrebno samo malo kreativnosti i volje – nakon radionice polaznici sva jela s lakoćom mogu pripremiti sami u vlastitom domu.

ABC finih zalogaja -pizza i pjenušci (8) pissaladiere i rose Barun

Jelovnik, inspiriran plešivičkom tradicijom, sadrži ukupno pet slijedova hrane i vina:

Pjenušac Barun brut & napuljska pizza Margherita

Pjenušac DRI Kurtalj brut & pizza alla greblica

Pjenušac Barun rosé & provansalska „pissaladière“

Pjenušac Kurtalj rosé & pizza špekerica

Desert & desertno vino iznenađenja

Domaćin radionice simpatičan je i moderan restoran Njummy, smješten u Ilici 24, a cijena cjelokupnog jelovnika iznosi svega 120kn.

Abeceda finih zalogaja je gastronomsko-edukativni projekt Marije Vukelić profesorice francuskog i talijanskoga po struci, ljubiteljice gastronomije i vina, studentice WSET vinske akademije (Level 2) u okviru kojega se na degustacijskim radionicama sljubljuju vina s jelima koja im pašu po – abecedi ili po nekom drugom jezičnom ključu. Njihov je cilj zajednički učiti, slobodno razgovarati i uživati u stvarima koje nam uljepšavaju život – hrani i vinu.

Ulaznice za radionicu „Pjenušci&Pizza“ dostupne su putem Entrio sustava (https://www.entrio.hr/event/vinoljupci-u-tomicevoj-winelovers-street-3339), a više informacija potražite na Facebook stranicama https://www.facebook.com/Abeceda-FINIH-zalogaja-gutljaja-mljac-mljac-%C5%A1njof-%C5%A1njof-291745024347803/?fref=ts te www.facebook.com/vinoljupci.