Deseto izdanje najvećeg hrvatskog open air festivala na Jarunu sve je bliže. Organizatori su objavili raspored izvođača po danima, a prema posljednjoj najavi na službenim stranicama festivala – ovogodišnji INmusic tradicionalno će otvoriti jedan od najpopularnijih domaćih bendova Ljetno kino.

Inače, ovaj će bend svoj “posljednji” nastup u Zagrebu odraditi 30. svibnja u Vintage Industrial Bar-u, nakon čega sele u svoju ljetnu bazu na otoku Braču. Na trenutak smo se zabrinuli da ih ove godine nećemo vidjeti na pozornici “Ko to tamo peva”, ali drago nam je da smo se prevarili…

Festival žešći za tri domaća benda

Florence + the Machine, Paolo Nutini, Eagles of Death Metal, Placebo, La Roux… Sve su to više nego dovoljni razlozi za posjet Jarunu, međutim – Festival svake godine dodatno iznenadi promocijom domaćih bendova. Ovog lipnja, pozornost će svakako privući Them Moose Rush, Killed a Fox i Discohernia.

Prvi su progresivni rock trio iz Bjelovara koji kombinira retro i moderno, drugi slove kao jedan od najžešćih i najboljih bendova iz Hrvatske i regije, a treći su bend koji svira svašta, ali definitivno ne klišeje (izvor: www.inmusicfestival.com).

OTP world stage osvajaju bendovi s pjevačicama

Svi znamo koliko ženski vokali mogu podići publiku na noge, posebno na otvorenoj festivalskoj pozornici. Ako ćete biti u mogućnosti, svakako u raspored uključite i tri domaća benda – NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels te Mel&Django Jet.

Nikol, Luka i Vedran stižu iz Pule, a prvi EP “…and who are you?” portal Muzika.hr prošle godine nazvao je “jednim od ugodnih kantautorskih iznenađenja godine”. Mladi zagrebački bend The Belle Infidels predstavit će zvuk eklektičnog indie/garage rocka, a Ivana, Jakov, Matej i Matko autorsku glazbu stvaraju slušajući Arctic Monkeyse, Bloc Party i The National.

“Mel” u Mel&Django Jet predstavlja Melitu Lovričević, još jednu hrvatsku kantautoricu. Melita je dosada surađivala s brojnim glazbenicima, a na INmusic festival stiže uz pratnju akustičnog kvarteta Django Jet kojeg čine klarinet, dvije gitare i kontrabas.

Vijesti s INmusica - Ljetno kino
Ljetno kino

Pobjednici britanskog natječaja – Katalina Kicks

Finale natječaja “All About the Music” održano je početkom svibnja u kultnom Sheffieldskom glazbenom klubu “The Corporation”, a kao pobjednici su izašli Katalina Kicks – četveročlani londonski bend koji će u Zagreb donijeti žestok i moderan zvuk baziran na britanskom punku i garažnom rocku. Navodno su diljem britanske scene poznati po izuzetno energičnim nastupima pa bi ih definitivno svrstali u rubriku “držite ih na oku”.

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja na Festivalu omogućava beskontaktno plaćanje. Ulaznice po cijeni od 349 kuna mogu se kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn.

U tijeku je i posebna ponuda OTP banke: ukoliko se pri kupovini ulaznica za INmusic ugovori kartica OTP banke (bez upisnine i članarine), banka na karticu vraća 50 kn. Ponuda je ograničena.

Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here