Autor:
Infopunkt.tv

prosvjed, 26.02.2011. Oko 14.30 sati više stotina mlađih prosvjednika s Trga bana Jelačića uputilo se prema Markovom trgu kojega su okružile jake policijske snage.

Po dolasku na barikade prosvjednici su počeli s bacanjem upaljača, baklji i boca na specijalnu policiju. Specijalci su uzvratili pendrečenjem prosvjednika u prvm redovima!

Sukob prosvjednika s policijom 1

[infopunkt 2741&video=01 nolink]

Sukob prosvjednika s policijom 2

[infopunkt 2741&video=02 nolink]

Sukob prosvjednika s policijom 3

[infopunkt 2742&video=01 nolink]

[infopunkt 2743&video=01 nolink]

Prosvjed na Trgu bana Jelačića

Jedan od organizatora prosvjeda braniteljskih udruga, predsjenik Udruge hrvatskih branitelja RH 1990-1996 Željko Sačić zahvalio je okupljenima na podršci i na dolasku na mirni i dostojanstveni prosvjed. Dosta je, nastavio je Sačić, rasprodaje hrvatskog suvereniteta i teritorija. Oni koji sastanke održavaju u Banskim dvorima i policijskim akademijama govore nam da se iza nas krije politika, istaknuo je Sačić i dodao kako se vlastr mijenja na izborima te će oni podržati svaku vlast koju hrvatski narod izabere.

Pred okupljene je zatim izašao branitelj Mario Slaviček Max koji je isatknuo kako su loša politika i loši ljudi koje je vode njihov san pretovrili u noćnu moru.

Kako je bilo najavljeno, na prosvjed je stigao i Marko Perković Thopson koji je izrazio nezadovoljstvo zbog načina kako se odnosi prema Hrvatskoj i braniteljima. Vrijeme je da kažemo dosta, ponovio je i Perković te dodao kako je vrijeme da se organiziraju jer nitko ne voli Hravtsku kao oni koji su za nju bili spremni položiti život.

Stjepan Mačković, jedan od žrtvi srpskih logora s okupljenima je podijelio dio patnji koje je u logoru doživio. Dajte nam samo sat vremena da ovima radimo ono što su nama radili – vratili bi više novca nego što su uzeli, istaknuo je Mačković.

Branitelj Vukovara Petar Janjić Tromblon osvrnuo se na nedavnu izjavu predsjednice Vlade Jadranke Kosor u kojoj je izjavila da je ona braniteljima dala mirovine. Malo se zajebala, istaknuo je Janjić te se zapitao gdje su čelnici 17 braniteljskih udruga.

Željko Sačić

[infopunkt 2744&video=01 nolink]

[infopunkt 2744&video=02 nolink]

Mario Slaviček Max

[infopunkt 2744&video=03 nolink]

Marko Perković Thopson

[infopunkt 2744&video=04 nolink]

Stjepan Mačković

[infopunkt 2744&video=05 nolink]

Petar Janjić Tromblon

[infopunkt 2744&video=06 nolink]

O prosvjedu još pročitajte:

FOTO: U Radićevoj ozlijeđen 21 policajac i 12 građana

Radićeva demolirana, izgrednici potisnuti prema Trgu

1 Komentar