Autor:
Infopunkt.tv /Online-Zagreb.hr

kod doktoraZa Dječju bolnicu Srebrnjak nije dobro spajanje s drugima, smatra njezin ravnatelj dr. Boro Nogalo. U sadašnjem prijedlogu ministra zdravstva Zdravka Milinovića on ne vidi mogućnost za uštede već nasuprot povećane izdatke, a što je još bitnije gubitak 39 milijuna eura koji se bolnici smiješe iz fondova Europske unije. Naime, Dječja bolnica Srebrnjak željela bi postati regionalni centar izvrsnosti, a ne samo Republike Hrvatske, ravnateljev je argument.

– Od investicija u zdravstvu nijedna kuna ne ide za Dječju bolnicu Srebrnjak. Ministar nas nikada nije posjetio iako smo bolnica koja liječi najviše djece u državi, bolnica koja je dobila najveći europski zdravstveno-istraživački projekt,- rekao je Nogalo.

A upravo na njegov račun iz Ministartva zdravstva je stiglo puno kritika. Argumenti su da je bolnica Srebrnjak među najvećim gubitašima, da nelegalno posluje, nelegalno razvija djelatnosti za koje nem certifikat…

– Prozivaju me da se borim preko leđa pacijenata i to zato jer smo umjesto dogovorenih 30.000 pacijenata pregledali 50.000 pacijenata,- brani se ravnatelj od optužbi da se bori preko leđa pacijenata. – Mi nismo protiv racionalizacije, protiv reforme. Dapače. Mi smo protiv onoga što smatramo da nije u redu i mislimo da u javnoj raspravi , naročito kada su u pitanju djeca, imamo pravo reći svoj stav, svoje mišljenje ni u kom slučaju derogirajući ono što ministar želi pa da vidimo tko je u pravu.

Ravnatelj također podsjeća da je Dječja bolnica Srebrnjak gradska bolnica, osnivač joj je Grad Zagreb pa je temeljno u ustavno-pravnoj proceduri poštivanje vlasničkih prava.

dr. Boro Nogalo, ravnatelj dječje bolnice Srebrnjak

[infopunkt 2114&video=03 nolink]

Ministar ne investira Srebrnjak

[infopunkt 2114&video=05 nolink]

Za Srebrnjak nema uštede spajanjem

[infopunkt 2114&video=06 nolink]

[infopunkt 2114&video=04 nolink]