“Jutro donosi kraj”, “Tako mi nedostaješ“, “Da znaš“, “Kad bih bila ja“, “Sasvim sigurna“, “Dolje na koljena”. To su samo neki od hitova koje će u zagrebačkom Boogaloou izvesti Vesna Pisarović. U svoje pametne telefone i svježe kupljene planere za 2023. valja upisati petak, 27. siječnja. Pretprodajna cijena ulaznice je 13 eura i može se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će ako ih ostane koštati 15 eura.

Vesna Pisarović neizostavno je ime na plejlistama svih tuluma, ali i radijskih postaja u svojoj više od četvrt stoljeća dugoj glazbenoj karijeri koju su obilježili već spomenuti hitovi. Prošle je godine održala trijumfalni koncert u rasprodanom Domu sportova koji najbolje svjedoči o njenoj popularnosti, a ovaj u Boogaloou će joj biti prvi solo klupski koncert s pop pjesmama nakon toga.

Vesnino bavljenje glazbenom počelo je već u ranoj dobi, a vrijedi istaknuti nastup na Turbo Limach Showu kad je imala 14 godina. Na Zadarfestu pet godina kasnije upoznaje Milanu Vlaović koja je potpisivala glazbu i tekstove na njenim nadolazećim albuma. Između ostalog, Milana stoji iza pjesme “Sasvim sigurna” (engleska verzija: “Everything I Want”), s kojom je Vesna Pisarović 2002. pobijedila na Dori, te predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije gdje je osvojila 11. mjesto. Dvije godine kasnije Vesna je napisala pjesmu “In the Disco” koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu te osvojila 9. mjesto. Opće je poznato da je Vesna Pisarović 2006. otišla u Den Haag na Kraljevski konzervatorij kako bi studirala jazz pjevanje, a osim diplome s tog studija, završila je i fonetiku te hrvatsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U vrlo bogatoj karijeri objavila je osam studijskih albuma od kojih je najaktualniji “Petit Standard” iz 2019. godine. Tri godine ranije za njemačku diskografsku kuću Jazzwerkstatt objavila je album jazz obrada starih jugoslavenskih hitova 50-ih i 60-ih pod nazivom “The Great Yugoslav Songbook” (“Naša velika pjesmarica”), a koji je kasnije imao i nominaciju za Porina u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe.

 

FB event: https://www.facebook.com/events/567182148206604/