UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2019. ove će se godine održati 8. rujna pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva.

Cilj ovogodišnje utrke je prikupljanje sredstava za unaprjeđenje uvjeta u svim nacionalnim rodilištima.

Program utrke za odrasle započinje u 17.00 sati na Trgu Eugena Kvaternika i otvorit će ga UNICEF-ove ambasadorice dobre volje Bojana Gregorić Vejzović i Mirna Medaković Stepinac te ambasadorica utrke Nevena Rendeli Vejzović. Glazbeno zagrijavanje osigurat će Meritas, a za ono sportsko pobrinut će se poznata trenerica i ambasadorica utrke Marija Andrijašević. Trkače će prije starta pozdraviti Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, a u 18.30 sati će Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, i maratonka Matea Matošević Hačić označiti start utrke. Odrasli trkači započinju i završavaju utrke na 5 i 10 kilometara na Trgu Eugena Kvaternika.

Privremena regulacija prometa

Zbog održavanja humanitarne utrke Mliječna staza 2019. zatvara se sav promet na trasi utrke 8. rujna od 18.00 do 20.00 sati, a za potrebe organizacije starta i cilja utrke za sav promet zatvara se Šubićeva ulica od Kvaternikovog trga do Martićeve ulice u vremenu od 17.00 do 20.30 sati. Utrka će utjecati i na tramvajske i autobusne linije koje prometuju na trasi utrke te Vam detaljne informacije i stazu utrke šaljemo u zasebnom dokumentu u prilogu maila i molimo da ih podijelite s građanima.