Foto : Goran Čolak- 24sata.hrPozivamo Vas da u nedjelju 29. rujna u 19.00 sati pratite završni program Projekta „Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje“, za vrijeme kojeg će ronilac Goran Čolak pokušati oboriti svjetski rekord u ronjenju na dah.

Manifestacija će se održavati dana 27., 28. i 29. rujna na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu, gdje će biti postavljen bazen sa podvodnom izložbom fotografa Marjana Radovića.
Promocija će se odvijati tako da se svim zainteresiranim građanima omogući besplatan uron u kompletnoj ronilačkoj opremi (odijelo, boce, regulator i maska) uz obuku i pratnju profesionalnih instruktora ronjenja, te uz obilazak podvodne izložbe.

Uz specijalistički tim ronioca Hrvatskog Crvenog Križa te ronioca Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, u promociji ronjenja će sudjelovati i ronioci RK Dugave, REK SOLIN, HRVI Nemo Adriatic i RK Geronimo.

27. rujna i 28. rujna bazen će biti na raspolaganju građanima od 11.00 do 22.00 sata.
29. rujna bazen će ponovno biti na raspolaganju građanima od 10.00 do 18.30 sati nakon čega u 19.00 sati slijedi program u kojemu će svjetski rekorder Goran Čolak, najtrofejniji svjetski natjecatelj u povijesti održavanja svjetskih prvenstava u ronjenju na dah, te aktualni svjetski prvak u svim bazenskim disciplinama, pokušati oboriti svjetski rekord u ronjenju na dah (svjetski rekord zadržavanja daha u mirovanju s prethodnim disanjem kisika) koji trenutačno iznosi 22 minute i 22 sekunde.

Oko 19.55 slijedi laser-show i konferencija za novinare.

Osim promidžbe ronjenja, cilj ovog Projekta je i senzibiliziranje građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta, u čemu će nam pomoći i jedan od partnera u Projektu, tvrtka C.I.O.S. grupa iz Zagreba.