NolaGrupa Nola, nakon uspješnog diskografskog povratka s albumom Iznad oblaka u izdanju Menarta i osvajanja nove koncertne publike diljem Hrvatske, konačno stiže u Zagreb na veliki samostalni koncert u Tvornici kulture u petak 10. prosinca.

Šestorka iz Pule predvođena Gabrijelom Galant Jelenić, pjevačicom iznimnih vokalnih sposobnosti i njezinim suprugom Marijanom Jelenićem, autorom glazbe i tekstova većine pjesama na zagrebačkom će koncertu promovirati posljednji album te izvesti stare uspješnice. Publika će osim Iznad oblaka, Do kraja, Zauvijek, Bez tebe i drugih novih pjesama imati prilike pjevati i plesati uz evergreene Dio tebe, Osmijeh ili Grad iz snova

Glazbeni kritičari pune medijske retke pohvalama za produkciju albuma Iznad oblaka, a publika ne krije oduševljenje snažnom energijom koju Nola stvara na dosad održanim koncertima. Nola je na pozornici savršen spoj ljubavi i ljubavi prema glazbi. Izazov je definirati koncertnu Nolu – ona je pop s prstohvatom rocka i rock s trunkom popa.

Dvostruki album Iznad oblaka jedna je od najvećih glazbenih poslastica posljednjih godina u Hrvatskoj. Naslovna je tema, podsjećamo, dobitnik ovogodišnjeg Porina za pjesmu godine, a Nola je prije dodjele najznačajnije nacionalne diskografske nagrade uknjižila ukupno šest nominacija. Pjesma Iznad oblaka proglašena je hitom godine svih centara Hrvatskog radija za prošlu godinu, a Nola je dobitnik i posebne nagrade pulskog gradonačelnika.

S albuma je dosad objavljeno pet singlova od kojih je za posljednji, pjesmu Dan, nedavno zgotovljen i videospot. Ovaj videouradak plod je suradnje Nole i ekipe filma The show must go on koji je na ovogodišnjem nacionalnom filmskom festivalu u Puli osvojio čak četiri nagrade od čega dvije Zlatne Arene. Režiser videospota je apsolvent filmske i televizijske režije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Andrija Mardešić.

Predgrupa Noli u Tvornici je zagrebački Gin Cooler, a ovaj izniman glazbeni doživljaj započinje u 21 sat. Cijena ulaznice je 40 kn u pretprodaji (od 17. studenog), 50 kn na dan koncerta uz popust na studentske iskaznice od 10 kuna. Party za zagrijavanje će se održati 2. prosinca u Klubu istarskih studenata, koji je i suorganizator ovog koncerta u Zagrebu.

[youtube mB9udZXMjzA nolink]