Sinoć je u restoranu ManO2 održan Billecart-Salmon Late Brunch na kojem su svi okupljeni uživali u tom prestižnom francuskom šampanjcu. Uz Billecat-Salmon posluživali su se posebno pripremljeni zalogaji chefa Hrvoja Kroflina, koji je ponovo pokazao zašto slovi za jednog od najboljih. Isabella Rakonić, Dunja Mutevelić, Iris Androšević Pinjuh, Duško Modrinić, Mario Kovačević samo su neki od uzvanika koji su sinoć probali Brut Reserve i Brut Rose Billecart-Salmona.

Billecart-Salmon prestižna je francuska šampanjska kuća čija priča započinje davne 1818. godine, i to zbog ljubavi. Naime, te godine oženili su se Nicolas François Billecart i Elisabeth Salmon i tada započeli proizvodnju ovih vrhunskih šampanjaca. Pridružio im se i Louis Salmon, brat Elisabeth i strastveni enolog, koji je od samog početka sudjelovao u kreiranju vina. Kroz 7 generacija svaki član obitelji nastojao je nastavljati obiteljsku tradiciju ostajući vjeran istom motu „Dajte prioritet kvaliteti, težite izvrsnosti“. Danas, sa znanjem i tajnama koje se prenose sve te generacije, na čelu šampanjske kuće Billecart-Salmon je François Roland-Billecart.  

 

Ekskluzivni zastupnik u Hrvatskoj za Billecart-Salmon Dino Kušen pojašnjava „Večeras su naši gosti imali priliku probati Brut Reserve i Brut Rose. Ravnoteža i sklad kombinirani su zajedno u Reservi, šampanjcu koji se sastoji se od Pinot Noira, Chardonnaya i Pinot Meuniera koji potječu iz najboljih mjesta u regiji Champagne. Radi se o šampanjcu koji oduševljava u u svakoj prilici, kao aperitiv i tijekom čitavog obroka. Brut Rose ugodan je pratilac za vaše najsretnije trenutke sa svojom svjetlucavom bojom, nevjerojatnog okusa  i velikog intenziteta. Sa svojom suptilnom aromom, ova kupaža je referentna točka Rosé šampanjaca. Perlanje koje traje s nježnim mjehurićima koji se uzdižu karakteristika su ovog Brut Rose-a zajedno s blijedom bojom lososa i nijansom zlata. Cuvee koji odiše finim notama crvenog voća, svježe kruške i korice citrusa. Posebna metoda vinifikacije daje ovom cuvee-u lagan elegantan okus divljih jagoda i citrusa sa svježim završetkom“.

Dvostoljetna obiteljska tradicija proizvodnje vrhunskih pjenušaca potiče šampanjsku kuću Billecart-Salmon na balansiranje između visoke kvalitete i potražnje, te njihove velike ljubavi prema šampanjcima koji kriju određenu količinu misterija u sebi. Posjeduju 50 hektara svojih vinograda. Surađuju s najboljim vinogradarima u Champagne regiji, od kojih nabavljaju grožđe s još 170 hektara. Kod odabira grožđa  poseban je naglasak na njegovu kvalitetu te položaj uzgoja.

U proizvodnji, šampanjska kuća Billecart-Salmon uvijek je koristila najmoderniju i inovativnu tehnologiju te neprekidno teži poboljšanju iste. Prilikom stvaranja šampanjca koriste se samo najbolje od Chardonnay-a, Pinot Noir-a i Pinot Meunier-a s položaja Côte des Blancs do Reims Mountain, te desne obale rijeke Marne, a odležavanje u prostranim podrumima 17. i 19. stoljeća dodatno pridonosi visokoj kvaliteti šampanjaca.

Billecart-Salmon može se pronaći u vinotekama Svijet vina na adresi Prisavlje 2 i Vlaška 25.