Vatra se s pjesmom Javi se kad stigneš (Dallas Records) sedmi tjedan zaredom nalazi na prvom mjestu liste HR Top 40 koja donosi rezultate mjerenja najpopularnijih domaćih pjesama u hrvatskom radijskom eteru.

Mia Dimšić je ostvarila najviši novi ulaz među 40 najemitiranijih i s novim singlom Sunce moje (Croatia Records) smjestila se na drugom mjestu. Na trećoj poziciji nalazi se Saša Lozar s pjesmom Opasno tvoj (Agapa), dok je na četvrto mjesto pao sastav Pravila igre s baladom Kiše cijelog svijeta (Gema Produkcija). Među pet najemitiranijih vratio se singl Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić Matije Cveka.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 31. listopada do 6. studenoga 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
S ovotjednim rezultatom grupa Vatra ponovila je rezultat klape Rišpet koja je s ljetnim singlom Lipo mi je tu (Hit Records) boravila sedam tjedana na vrhu.

Međutim, kada pogledamo tko je zadnji izvođač koji je debitirao na broju jedan i imao najemitiraniju pjesmu u Hrvatskoj sedam i više tjedana, morali bismo se vratiti u 2021. godinu. Početkom lipnja 2021. (u izvještaju od 14. lipnja), Nina Badrić ostvarila je najbolji tjedni rezultat mjerenja sa singlom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records) i ostala na vrhu liste 16 tjedana.

Ovotjedno mjerenje emitiranja na radijskim stanicama ubilježilo je pet promjena, od čega su četiri nova ulaza.

Jedini novitet među 20 najemitiranijih je nova pjesma Mije Dimšić Sunce moje, koja je ostvarila drugi najbolji rezultat mjerenja. Riječ je o njezinoj prvoj diskografskoj objavi od lipnja, kada je izašao singl Stuck on You (Croatia Records) za Fondaciju Plan B.

Pjesma Sunce moje je prvi singl Mije Dimšić originalno objavljen na hrvatskom jeziku od prošlogodišnje pjesme Neki novi ljudi (Croatia Records).

Također, Mia Dimšić je s pjesmom Sunce moje ostvarila svoj najbolji novi ulaz na listu HR Top 40 od 2019. godine. U izvještaju od 27. svibnja pjesma Cesta do sna (Croatia Records) je ušla na drugo mjesto liste i ostala slijedećih 23 tjedana.

Budući da je to prvi singl nakon male diskografske pauze, a i singl s malo drugačijim zvukom nego dosad, to mi puno znači i veliki je vjetar u leđa za pjesme koje tek nastaju“, izjavila je Mia Dimšić, zahvalivši se radijskim urednicima.

Osim svojih suradnika Damira Bačića i Vjekoslava Dimtera, za novu pjesmu Mia Dimšić surađivala je s producentom Bojanom Šalamonom Shallom iz produkcijskog tima Rubikon Sound Factory. Jedna od pjesama koju je producirao i koja je završila u Top 10 bila je Na isto mi dođe (Rubikon Sound Factory) u izvedbi Alena Đurasa (izvještaj od 2. svibnja).

Prije pjesme Sunce moje, u 2022. godini je 27 pjesama debitiralo među 10 najemitiranijih. Osim Mije Dimšić, tijekom ove godine na drugom mjestu debitirali su Massimo Savić s baladom Zamisli (Aquarius Records) i Saša Lozar sa singlom Opasno tvoj (Agapa).

Na broju 22 ovoga tjedna na listu HR Top 40 ušao je Jacques Houdek s pjesmom Lavina koja dolazi s albuma Glavom i bradom (RTL Music), originalno objavljenog 2020. godine.

Nakon izlaska studijskog izdanja Glavom i bradom, Jacques Houdek je objavio tri naslova s albuma kao samostalna singla. Pjesma Lavina omogućila je hrvatskom predstavniku na Eurosongu 2017. da uđe među 40 najemitiranijih po prvi put od svibnja 2021., kada je proveo četiri tjedna sa singlom Život (RTL Music).

Ovo je treća pjesma originalno objavljena na albumu izdanom prije više od godinu dana koja je ušla na listu HR Top 40 u 2022. godini. U proteklih deset mjeseci mjesto među 40 najemitiranijih od pjesama s albuma dugog trajanja svoje mjesto pronašli su singlovi Radio ljubav (Croatia Records) sastava Crvena jabuka s albuma Tvrđava (Croatia Records) iz 2020. i Varka oko nas (Croatia Records) s ploče Dnevni rituali (Croatia Records) grupe Jurica Pađen & Aerodromi iz 2019. godine.

Iva Ćurić ušla je na 33. mjesto liste HR Top 40 s pjesmom  Zaboravi (Croatia Records/Styx Production). Radi se o jednom od 12 naslova s netom objavljenog debi albuma Izvan ovog vremena (Croatia Records). U proteklih šest godina među najemitiranijima s prvog diskografskog izdanja Ive Ćurić našlo se šest singlova – samostalni Sigurna, Gdje je sad ljubav, Izvan ovog vremena Drago mi je i suradnje koju produkcijski potpisuje Kameny Boje i Ranjeni.

Pjesma Zaboravi jedna je od dvije pjesme koje su se našle na listi HR Top 40 povodom objave debitantskog albuma. Osim Ive Ćurić, među najemitiranijima s pjesmom s prvog diskografskog izdanja nalazi se MIACH sa suradnjom s Hiljsonom Mandelom NLO (Aquarius Records), koji je jedan od naslova s EP-a Između nas (Aquarius Records).

Posljednji ovotjedni novi ulaz jest pjesma Ljeto ljubavi (Croatia Records) glazbenika Borne Čopa. Četvrti samostalni singl gitarista sastava Jura Stublić & Film ušao je na listu HR Top 40 na 34. mjestu, kao i njegov protekli naslov Znakovi ljubavi (Croatia Records) krajem travnja. S tim rezultatom Borna Čop je došao na brojku od tri singla koja su se našla u krugu najemitiranijih.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Javi se kad stigneš u izvođenju grupe Vatra predvodi regije Dalmacija, Slavonija i Istra i Primorje. U regijama Grad Zagreb i Zagorje najemitiranija pjesma je NLO koju izvode Miach i Hiljson Mandela, dok je u regiji Središnja Hrvatska najviše emitiran singl Sunce moje u izvedbi Mije Dimšić.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.