Članovi grupe Vatra s pjesmom Javi se kad stigneš (Dallas Records) četvrti tjedan zaredom predvode listu HR Top 40.

Duet Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić Matije Cveka popeo se za jedno mjesto gore i nalazi se na drugoj poziciji. Na broju tri nalazi se Zar je ljubav spala na to (Tonika) koju izvode Jelena Rozga i Matija Cvek, dok je četvrto mjesto pripalo Damiru Kedži sa singlom Izbor je tvoj (Croatia Records). Ovotjedni Top 5 zaključuju sastav Buđenje Tonka s pjesmom Zaključaj srce (Croatia Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 10. listopada do 16. listopada 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
S četvrtim uzastopnim brojem jedan zaredom, Vatra je postala tek treći izvođač koji je tijekom 2022. godine predvodila najemitiranije hrvatske singlove četiri i više tjedana.

U proteklih deset mjeseci, rezultat grupe Vatra ponovili su samo Eni Jurišić i Matija Cvek s uspješnicom Trebaš li me s 19 tjedana na broju jedan i Klapa Rišpet s ljetnim hitom Lipo mi je tu (Hit Records) sa sedam tjedana na vrhu. S ukupno devet pjesama koje su bile na prvom mjestu u ovoj godini, dođe se do podatka kako je jedna pjesma u prosjeku boravila na vrhu 4,67 tjedana.

Ovotjedno mjerenje emitiranosti na hrvatskim radijskim stanicama ubilježilo je deset promjena. Na listi je debitiralo osam pjesama, što je najveći broj novih ulaza od 11. srpnja, kada je na listu HR Top 40 ušlo devet novih pjesama. Od osam noviteta, četiri pjesme našle su mjesto među 20 najemitiranijih.

Silente su s novim singlom Pitanje je ljubavi (LAA) ostvarili najviši novi ulaz i smjestili se na dvanaestom mjestu. Riječ je o sedmom naslovu s četvrtog studijskog izdanja IV (LAA), objavljenom u lipnju ove godine.

U 2022. godini, grupa Silente se našla na listi najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru s pet pjesama. Osim s Pitanje je ljubavi, među 40 najemitiranijih dospjeli su s naslovima Nikada ovako, Idi, Podjela Poljubi me za kraj. Pjesma Poljubi me za kraj (LAA) je četrnaest tjedana, od čega dvanaest uzastopnih, držala titulu najizdržljivije pjesme mjerenja emitiranja.

Na broju 13 ovoga tjedna našao se singl Ne znam gdje sa sobom (Sipa Music/Menart) u izvedbi Marija Huljeva. Time je Mario Huljev ušao među 40 najemitiranijih po prvi puta od listopada 2020. godine. Tada je njegov duet Što je svijet bez ljubavi (Aquarius Records/Sipa Music), ostvaren s grupom The Bastardz, na listi boravio 13 tjedana.

Iznimno mi je drago što se moja nova pjesma ‘Ne znam gdje sa sobom’ našla u Top 20 pjesama po izboru hrvatskih radio postaja te se ovim putem zahvaljujem svim urednicima i slušateljima koji ju puštaju u eter i slušaju,” istaknuo je Mario Huljev, “nadam se da će se zadržati na top-listi i duže od tjedan dana, a kako zvuči uživo pozivam sve da se uvjere na mojim nastupima koji slijede.

Balada Priča o nama (Croatia Records), koju je Franka posvetila svom djetetu, debitirala je na broju 16 ovotjednog mjerenja. Radi se o njezinoj prvoj pjesmi nakon Zagrli me snažno (Croatia Records/Bez komentara), koja je gotovo četiri mjeseca boravila među najemitiranijim domaćim singlovima. Najbolji plasman (deseto mjesto) taj je singl ostvario 22. kolovoza.

Priča o nama prvi je Frankin singl baladnog tipa nakon Bolji ljudi (Croatia Records/Bez komentara), objavljenog u ožujku 2021. godine. Pjesma Bolji ljudi provela je 11 tjedana na listi HR Top 40, a najbolji plasman ostvarila je 19. travnja i 3. svibnja, kada je došla na sam vrh.

Novi ulaz ovoga tjedna s pjesmom Lako ću ja (Croatia Records) ostvarila je Kornelija, našavši se na 17. mjestu. Pjesma-nasljednica ljetnog singla Briga me za sve (uvijek u banani) (Croatia Records) objavljena je isključivo kao radijski singl i nije prisutna na digitalnim platformama za glazbeni streaming.

Jako sam sretna što je moja nova pjesma ‘Lako ću ja’ već u prvom tjednu emitiranja ušla na službenu nacionalnu top listu HR TOP 40. To je potvrda njenog odličnog prijema kod glazbenih urednika i njihovih slušatelja“, kazala je Kornelija.

Po prvi put nakon gotovo godinu dana i pjesme Zašto (Dallas Records), među najemitiranijim hrvatskim singlovima (broj 26) na domaćim radijskim stanicama našla se Luce s pjesmom Bolje je (Dallas Records).

Jako me razveselila vijest da sam ušla u Top 40. To znači da se pjesma sluša i da se svidjela ljudima, što je svakom autoru i izvođaču uvijek bitno i lijepo za čuti. Nadam se da će tako biti i u tjednima pred nama i da će mi se ostvariti želja da uđe u top 20“, izjavila je Luce.

Bolje je je šesti naslov s Lucinog dugo najavljivanog drugog studijskog albuma. Od pet prethodno objavljenih singlova, svoje mjesto na listi HR Top 40 našle su pjesme Svaki put i Zašto.

Pjesma Lica (Menart) sastava Heidi šeće psa ovoga tjedna ušao je među najemitiranije na 27. mjestu. Ovotjedni rezultat mjerenja je njihov prvi ulaz na listu HR Top 40 od 5. travnja 2021. i pjesme Proljeće (Menart), koja se našla na debi albumu Heidi šeće psa.

Duet Feel You Close (Universal Music Hrvatska) kojeg izvode ERIC Ivana Kindl, ostvario je 30. mjesto prema rezultatima mjerenja emitiranosti domaćih singlova. Od 40 pjesama, Feel You Close jedina je koja nije snimljena na hrvatskom jeziku. Prije ovotjednog rezultata ERICA i Ivane Kindl, zadnja pjesma koja se našla među 40 najemitiranijih domaćih singlova bila je Stuck on You (Croatia Records), prvi posteurovizijski singl Mije Dimšić.

ERIC se zahvalio radijskim urednicima na podršci: “Duet je to kojeg sam snimio u svom studiju, zajedno s prijateljem i kolegom Noom Tubićem, a pjesma je dobila dodatnu dimenziju time što je Ivana Kindl pristala snimiti ju sa mnom. To mi je velika čast, a i mislim da smo se baš i “pogodili” s ovim. Hvala svima na podršci i puštajte nas i dalje!

Pop-rock balada Ni ti a ni ja (Dancing Bear) grupe Daleka obala posljednji je ovotjedni novi ulaz. Novi singl kultne splitske grupe najavljuje izlazak prvog albuma nakon dva desetljeća, a smjestio se na 33. mjestu.

Ni ti a ni ja je druga pjesma sastava Daleka obala koja se našla na listi tijekom 2022. godine. U ožujku ove godine izašla je pjesma Kao sad (Dancing Bear) i provela četiri tjedna među najemitiranijima. Najbolji plasman (broj 26) ostvaren je 4. travnja.

Osim što će uskoro objaviti prvo izdanje nakon 20 godina, s novim frontmenom Jakšom Kriletićem Jordesom, Daleka obala će objaviti i album sa snimkama uživo, snimljen tijekom koncerta u zagrebačkom Domu sportova. Ploča je prije mjesec dana najavljena snimkom nastupa za pjesmu Noć je prekrasna.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Javi se kad stigneš u izvođenju grupe Vatra predvodi regije Istra i Primorje, Dalmacija i Slavonija. U regijama Zagorje, Središnja Hrvatska i Grad Zagreb najemitiranija pjesma je Trebaš li me koju izvode Eni Jurišić i Matija Cvek.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.