Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ove godine organizira nezaboravnu valentinovsku večer! Povedite svoju „najdražu“ ili „najdražeg“, na veličanstvenu „Traviatu“ Giuseppea Verdija 14. veljače pod ravnanjem hrvatskog maestra Ivana Repušića uz posebne goste u glavnim ulogama.

Za zaljubljene parove i one koji će to možda tek postati pripremili smo poseban romantični paket: uz kupnju dvije ulaznice za 1. i 2. kategoriju, svaki par će dobiti poseban poklon kazališta kao uspomenu na Valentinovo 2023. Usto, tijekom pauze bit će poslužen pjenušac, a u tjednu Valentinova svaki par će moći ostvariti i 10% popusta na večeru u zagrebačkom restoranu Gallo u blizini Kazališta.

U glavnim ulogama nastupit će posebni gosti koji ove uloge tumače na najpoznatijim svjetskim pozornicama – Nina Minasyan kao Violetta, Liparit Avetisyan kao Alfredo i George Petean kao Giorgio Germont.

Evo zašto ne smijete propustiti valentinovsku „Traviatu“ s našim gostima!

Nina Minasyan, Violetta iz veronske Arene prošloga ljeta svoje će tumačenje jedne od najtežih uloga sopranskog repertoara predstaviti i zagrebačkoj publici. Porijeklom iz Armenije, već je nastupila na pozornicama Pariza, Berlina, Beča, Züricha kojima se predstavila kao Lucia di Lammermoor, Mimi („La Boheme“), Gilda („Rigoletto“), Kraljica noći („Čarobna frula“).

Liparit Avetisyan – Pred ovim mladim armenskim tenorom nedvojbeno se nalaze veliki operni uspjesi. Njegovo „belcanto“ pjevanje prepoznale su brojne operne kuće, a s ulogom Alfreda Germonta nakon pandemijske stanke, zadivio je publiku Münchena, Dresdena, Moskve, te Londona gdje je u Covent Gardenu tumačio ulogu Vojvode u Verdijevom „Rigolettu“.

George Petean već je godinama gost najpoznatijih svjetskih opernih pozornica od Münchena, Berlina, Milana, New Yorka, Beča, Züricha i drugih. U posljednje dvije godine tumačio je Giorgia Germonta u veronskoj Areni, mjestu najpoznatijeg opernog festivala u svijetu, zatim Državnoj operi u Münchenu, te Zürichu.