U nedjelju 14. svibnja pravi trkački entuzijasti i njihovi četveronožni ljubimci imat će priliku istrčati brdsku trku Boroša – najstariju planinsku trka u zemlji s 27-godišnjom tradicijom pod organizacijom Atletskog kluba Sljeme.

Glavna trka počinje u 10 sati sa trga bana Josipa Jelačića (kod Bakačeve ulice) i dugačka je 13,7 kilometara uz visinsku razliku od 898 metara s ciljem ispod TV tornja – najviše točke Medvednice. Organizatori su ove godine pripremili i kraću stazu u duljini 7,7 kilometara koja kreće u 11 sati ispred tunela u podsljemenskom naselju Dolje.

Začetnik i idejni kreator trke je Julije Boroša (1932 – 2013), doajen hrvatskog veslačkog sporta, ujedno i glavni organizator trke od 1990- do 2013. U dosadašnjim izdanjima trka se zvala Sljeme, a zatim je u njegovu čast nazvana Boroša. Ova izuzetno lijepa trka pravi je prototip planinskog izazova, iz centra grada do najvišeg vrha planine na koju se naslanja. Trenutno u Europi ne postoji metropola koja u svojoj blizini ima mogućnost napraviti nešto slično – trku sa svog centralnog trga do tisućnjaka, dohvatljivog za sat vremena trčanja po prekrasno uređenoj šetnici kakva je planinarski put 14, poznatija kao Leustekova staza.

Organizator ove utrke AK Sljeme za sve sudionike osigurava: prijevoz ruksaka do cilja, finišerske medalje, učesničke majice, obrok nakon trke, okrepne stanice na 7. i 10. kilometru i u cilju te nagradni fond.

INFORMACIJE O PRIJAVAMA

Prijave su već otvorene, a  zatvaraju se 10. svibnja 2017. ili ranije, kada se popuni limit trke od 300 prijavljenih natjecatelja.

Prijaviti se može ispunjavanjem online prijavnog obrasca na ovom linku https://registration.mylaps.com/borosa/ s i uplatom startnine na žiro račin Atletskog kluba Sljeme.

Cijena startnine za obje trke je ista:

uplate od 01.05. – 10.05. = 160,00kn

Više informacija o utrci mogu se pronaći na web stranici: www.sljeme.run/borosa