Odmakom od klasičnih utrka u kojima uvijek pobjeđuju najbrži, Cajtnot je sasvim drugačiji koncept koji daje priliku svima. Biti najbolji ovdje znači odgovoriti točno na što više maštovitih pitalica složenih u stihove. Kako i samo ime izazova kaže – “u cajtnotu ste” tj. limitirani ste vremenom, a u ovom slučaju to je dva sata unutar kojih treba riješiti što više zadataka i vratiti se u cilj.

Prvo izdanje Cajtnota održano u prosincu izazvalo je veliko oduševljenje među sudionicima koji su i bili poticaj za novo proljetno izdanje. Novi Cajtnot izazov održat će se u nedjelju 26. ožujka s početkom u 10h, a start je u Harat’s Pubu Potepuh iznad Dolca. Prijave se isključivo primaju online, a sve informacije dostupne su na Facebook stranici @RunZagreb i web stranici www.runzagreb.com.

Cajtnot izazov (Cajtnot urban challenge) je izazov za svakog sudionika. To je avantura gradskim ulicama kroz koju se na aktivan način upoznaje grad Zagreb, a sve u društvu prijatelja jer se nastupa u dvočlanim timovima. Cajtnot nas vodi kroz zagrebačku povijest, otkriva skrivene kutke, golica našu maštu, budi u nama istraživače, uči nas, daje osjećaj timskog duha, diže iz fotelje i potiče na kretanje.

Cajtnot je jedinstveni doživljaj!

Cajtnot izazov je projekt Run Zagreb tima koji već iza sebe ima niz zanimljivih projekata među kojima su i trkački razgledi grada. Da je vizija ovog tima i puno veća, govori činjenica da su lani bili jedan od pobjednika Startup Factory Zagreb natječaja te finalisti Zagreb Connecta, a danas razvijaju mobilnu aplikaciju za audio trkačke ture.

Oni su zaljubljenici u trčanje i putovanja, prirodu i svoj rodni grad pa sve čega se dotaknu sigurno ima veze s trčanjem. Ipak, Cajtnot izazov nije namijenjen samo trkačima. Cajtnot je event za prijatelje, zaljubljene, trkače, hodače, za velike i malo manje, stoga su svi pozvani da se okušaju u ovom zabavnom izazovu i pokažu koliko poznaju Zagreb.