UNIQA sponzor Sportskih igara mladihPotpisivanjem ugovora o sponzorstvu UNIQA osiguranje je postalo brončanim sponzorom 14. Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije u ovom dijelu Europe, koja okuplja djecu i mlade u dobi od 7 do 18 godina djelujući pod motom: Živimo život bez droge, jer droga uzima život.

Trud i entuzijazam koji organizatori ulažu u ovaj sportski događaj odlučila je podržati i UNIQA, koja je i svojim dosadašnjim aktivnostima pokazala koliko pažnje poklanja zdravlju, pri čemu je sport važan čimbenik u razvoju djece.

– S velikim se zadovoljstvom uključujemo u ovu hvalevrijednu akciju koja potiče velik broj djece i mladih da se bave amaterskim sportom. Znamo da tjelesna aktivnost, kretanje i bavljenje sportom pozitivno utječe na zdravlje i razvoj mlade osobe. UNIQA kao osiguranje nove generacije kao društveno odgovorna tvrtka koja brine o budućnosti nove generacije, rado daje podršku projektima kojima je cilj pozitivan razvoj društva,- istakla je ovom prigodom Saša Krbavac, predsjednica Uprave UNIQA osiguranja.

U okviru Igara tijekom tri ljetna mjeseca održat će se natjecanja iz deset sportova. Osnovnoškolci i srednjoškolci mogu samostalno okupiti ekipe i natjecati se u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, badmintonu, graničaru i šahu. Natjecanja se odvijaju po svim županijama, a najuspješnijim pojedincima i ekipama kao nagrada za sudjelovanje u završnici osigurano je mini ljetovanje u Splitu i okolici.

Igre se iz godine u godinu pretvaraju u sve značajniju manifestaciju, što potvrđuje sve veći broj sudionika, a isto tako i brojnih poznatih osoba, sportaša i političara koji pružaju potporu Sportskim igrama mladih, koje su samo prošle godine okupile 47.000 djece, a ove godine očekuje se preko 50.000 sudionika. Prijave za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju Igara su u tijeku i traju do 20. lipnja.