U svojoj najavi za nastup povodom 15 godina karijere, stand-up komičar Vlatko Štampar rekao je, nemate pojma što vas čeka – i bio je u pravu. Kad su se svjetla ugasila, sve oči bile su uprte u impresivnu scenografiju pozornice Velike dvorane Vatroslava Lisinskog, koju su činila tri višemetarska panoa sa slikama koje je sam Vlatko napravio, a koja su prikazivala tri mjesta koja su obilježila njegovu karijeru: Klub Purgeraj, Sax i Studio smijeha u Vlaškoj.

Ovaj u samo četiri dana rasprodan show zaista je bio šlag svih 15 godina rada na kojem su se našle samo najbolje, najbrutalnije i najiskrenije fore ovog međimurskog komičara.  Muško-ženski odnosi, obiteljske uspomene, doživljaji s putovanja, kao i čari svakodnevice, samo su neke od tema kojima je Štampar oduševio gledatelje koji su ga nakon dva sata smijeha nagradili višeminutnim pljeskom, na čemu se on zahvalio dubokim naklonom i riječima.

Devedeset osam posto moje karijere ovih 15 godina gradili ste vi koji ste dolazili na moje nastupe i pričali drugima. Za mene je značilo 15 godina pisanja fora i konstantnog razmišljanja kako i s čime mogu raditi ono što najviše volim, a to je nasmijavati  vas. Imam osjećaj da sam tek krenuo.

U dosadašnjoj karijeri Vlatko Štampar napisao je 5 stand-up specijala: Bratec je trd, Štamparska greška, Odraslost, Bolja polovica i Zabezeknut, a na jesen u planu je i novi, 6. specijal. Kroz ovih ukupno 10 sati vrhunskih materijala i fora, Vlatko Štampar do suza već 15 godina postojano nasmijava cijelu Hrvatsku i regiju tako, da se za njegove nastupe uvijek traži ulaznica više.

Nakon u trenu rasprodanog prvog nastupa, Vlatko je rasprodao i drugi nastup u Zagrebu koji 17. travnja čeka one koji su dovoljno brzo osigurali svoje ulaznice. U sklopu turneje “Best of – Vlatko Štampar” nastupio je u brojnim hrvatskim gradovima, a očekuju ga osim drugog nastupa u Zagrebu još Sisak, Novi Marof i Split.