Proljeće je na vratima i razmišljate kako morate u proljetni shopping? Imamo za vas jedno pitanje – imate li mjesta u ormaru? I ne samo to, stanete li u svu garderobu koju čuvate?

Prekinite začarani krug i nepotrebno nagomilavanje odjeće možete i učinite dobro djelo u sklopu akcije „PROMijeni me“.

Radi se o prikupljanju odjeće i obuće za maturante koji si ne mogu priuštiti odjeću za maturalnu večer (ili samo ne žele da njihovi roditelji bankrotiraju) kako bi ipak sudjelovali u najvažnijoj večeri do sada – onoj maturalnoj.

Naziv „PROMijeni me“ dolazi od engleske riječi „Prom“ (maturalna večer) i glagola „promijeniti“ što se odnosi na ma promjenu vlasnika stvari, dakle haljina, cipela, torbica…

Tea Čizmek Mesarić je pokrenula ovu inicijativu jer vjeruje kako svi mi imamo sve, netko ima viška, netko manjka, ali pametnijom raspodjelom možemo postići da nitko ne oskudijeva. „Prošle godine sam vidjela jednu objavu u kojoj su se poklanjale cipele za maturanticu, pa sam došla na ideju da sljedeće godine ja pokrenem nešto slično. Tako je sve i započelo – objavila sam svoje 3 haljine i jedne cipele, a kasnije sam nadodala još nekoliko haljina i cipela.”

Sve se odvija na sljedeći način:

  1. Donatori pošalju fotografije predmeta koje žele donirati.
  2. Fotografije objavimo na našoj FB stranici.
  3. Maturant/ica odabere željeni predmet (komentarom ili u inboxu).
  4. Spajamo donatore i maturante, kako bi donatori direktno poslali maturantima predmet/e.

Inicijativa traje tek tjedan dana i do sada su prikupljena 34 predmeta, a posebno smo sretni što smo već uspjeli spojiti 2 maturantice i donatorice.

Ono što nas je dodatno ganulo je gesta jedne drage djevojke s područja Pule koja je odlučila pokloniti 2 šminkanja za maturalnu večer.

Inicijativa se odvija putem Facebook stranice PROMijeni me.