U subotu, 10. prosinca, u podne u Zoološkom vrtu grada Zagreba građani se mogu uključiti u kićenje božićnog drvca.

Božićno drvce postavljeno je u Božićnom selu, tj. na Zebrinu trgu, a prve će ukrase na njegove grane staviti Djedica s pomoćnicima. Uz klasične ukrase stavljat će se i oni koje izrađuju građani. U tu svrhu pored drvca će biti postavljen stol na kojem će edukatori djecu poticati da nauče izrađivati lijepe i korisne ukrase. Riječ je o hranilicama za ptice čija se kartonska podloga reže prema božićnim motivima poput zvona i zvjezdica. Potom se na njih biljnom mašću lijepe sjemenke. Kako bi se u izrađivanje tih posebnih ukrasa mogao uključiti što veći broj posjetitelja, pa i oni zimogrozni, izrađivat će se na još jednom mjestu – u edukacijskoj dvorani od 11 do 15 sati.

Osim s okolnih aleja božićno će se drvce moći vidjeti i iz nastambi nekoliko slavnih stanovnika Vrta. Pogled na drvce puca iz volijere za afričke ptice, nastambe za zebre te s Lavlje stijene Kidepo. U obitelji lavova pomladak se lijepo razvija. Tuma i Uzuri idući će tjedan navršiti šest mjeseci. Svakim danom sve manje sliče umiljatim lavićima, a sve više svojim veličanstvenim roditeljima.

Te i druge informacije o čudesnim stanovnicima Zoološkog vrta posjetitelji mogu dobiti tijekom Adventske avanture, obilaska Vrta pod vodstvom Djedice. Sa Zebrina trga, radnim se danom u obilaske kreće u 11, a subotom i nedjeljom u 11 i 14 sati.

Kako bi blagdanski ugođaj u Zoološkom vrtu bio što ljepši, dva su mu božićna drvca darovale Hrvatske šume.