Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

sniženja plakat (Foto: Mario Topić)Rasprodaja u trgovinama ZARA već prvoga dana začudila je i same prodavače. Gužva je bila neviđena, zanimanje veliko već od jutarnjih sati, a nastavljeno je i popodne sve do navečer. Tako je izgledalo u Avenue Mallu gdje je u redu za garderobu bilo je “samo” 30-tak žena i djevojaka.

Redovi bi bili i duži da se odvažnije nisu skidale između polica s odjećom. Uostalom, muški i ženski dio su odijeljeni pa što ako druga žena proučava vaš grudnjak ili donje rublje kad primjerice u razvijenoj Americi već imaju garderobe za masovna presvlačenja.

Neupućeni bi rekli cijene su u ZARI pale barem za 80 posto, ali ipak nije tako. Dio asortimana snižen je za 30 do 40 posto, ima i toga što uopće nije na sniženju.

– Ako ste pronašli nešto što vam se sviđa odmah kupite, pitanje je hoćete li sutra naći. Već jutros smo rasprodali dio asortimana,- savjetuje mi ljubazna prodavačica dok žurno preslaguje odjeću.

Kakve su cijene?

I sami trgovci dok spadaju s nogu zapravo su iznenađeni neviđenim zanimanjem za sniženje. Poslije Nove godine bit će još jeftinije, no hoće li biti brojeva i modela kao da svi sumnjaju. S takvim sumnjama kupuje se sve: ženski kaputi i baloneri od 159 kuna (prije 279 kuna) do 999 (prije 1799 kuna), jednostavne i vrlo ženstvene haljine najčešće po 199 kuna, ali ih ima i po 159 i po 459 kuna, majice i košulje koje su u prosjeku sa sniženjem oko 200 kuna, a ispod 100 kuna gotovo ih je nemoguće pronaći, suknje koje su još uvijek oko 200 kuna pa i više…

Sa sniženjem cipela u ZARI nije se puno kalkuliralo, nekima je cijena pala i za 400 kuna, primjerice s 999 kuna na 599 kuna. Ako namjeravate kupiti žensku torbicu neka vam se pri ruci nađe barem 200 ili 300 kuna kako biste imali između čega birati. Što se modnih dodataka tiče možete pronaći zgodnih šalova, kapa, remena i drugih za stotinjak kuna. Tako ako ste preskočili darivati dragu osobu za Božić evo prilike da nadoknadite za Novu godinu.

Muškarce nije zahvatila shopping groznica

Za razliku od žena većinu muškaraca nije uhvatila shopping groznica. Gužvi u popodnevnim satima na njihovom odjelu u Avenue Mallu nije bilo, a kaputa kojima je cijena pala sa 1399 kuna na 999 kuna još uvijek ima dovoljno za sve zainteresirane. Naravno, riječ je o najskupljim modelima no može ih se naći i po nižim cijenama.

Istovremeno kada i u trgovinama sniženje je oglašeno i na internetu, ali trgovci kažu kako je ipak najbolje doći u prodavaonicu gdje je izbor veći, a i cijene znaju biti niže, osobito za artikle kojih je ostalo malo u zalihi.

1 Komentar