Početna Grad Zagreb U Zagrebu prvi javni punktovi za besplatnu razmjenu knjiga

U Zagrebu prvi javni punktovi za besplatnu razmjenu knjiga

Besplatna razmjena knjiga na Zrinjevcu

Zahvaljujući Kvartovskoj klinici, inicijativi za manje infrastruktrune promjene stranke ZA GRAD, boravak na zagrebačkom Zrinjevcu od nedavno je građanima postao još malo draži – na tri lokacije u parku postavljeni su punktovi za besplatnu razmjenu knjiga. Kvartovska klinika ovom je akcijom najavila svoj početak rada i skori dolazak u ostale zagrebačke kvartove.

Punktovi za razmjenu knjiga postavljeni su uz sjevernu, južnu i zapadnu šetnicu najpoznatijeg zagrebačkog parka, a vrlo brzo građani su u njih stavili prve knjige među kojima su se našla djela Krleže, Bilopavlovića, Shakespearea, Nesbøa i drugih.

“Kvartovska klinika otvorena je kako bi izliječila manje nedostatke u infrastrukturi zagrebačkih kvartova, poput potrganih klupa i neočišćenih zelenih površina, ali i donijela nove sadržaje koji će pozivati na boravak na otvorenom i učiniti život u kvartovima malo ugodnijim”, objasnila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke ZA GRAD i vijećnica u gradskoj četvrti Trnje.

Projekt će uskoro dobiti i internet platformu koja će omogućavati predlaganje intervencija po pojedinim zagrebačkim kvartovima. Svi građani pozvani su sakupiti i poslati prijedloge za kvart u kojem žive.

“Uz uređenje kvartova, jedna od temeljnih ideja iza osnivanja Klinike je uključivanje građana u aktivan angažman oko kvarta u kojem žive”, dodala je Kvakić.

U prve 2 godine postojanja stranka ZA GRAD je postala poznata kroz niz uspješnih akcija – čišćenje izloga neiskorištenih praznih prostora u Tratinskoj, suprostavljanje korupciji i kriminalu u Holdingu, sprječavanje štetnih ugovora koji bi Grad koštali milijune eura, organizaciju razmjene odjeće po kvartovima. Stranka se zalaže za aktivno sudjelovanje građana u lokalnoj zajednici.

Besplatna razmjena knjiga na Zrinjevcu

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here