Početna Događanja U Zagreb stiže najsnažniji čovjek Njemačke

U Zagreb stiže najsnažniji čovjek Njemačke

Jeste li čuli za Patrika Baboumiana, čovjeka koji podiže automobile i trupce, baca perilice rublja i vuče teške betonske kugle?

Pri tome ovaj prvak teških disciplina, psiholog i bivši bodibilder, kao i mnogi drugi sportaši, snažne mišiće i vrhunske rezultate postiže uz vegansku prehranu. Njegovi razlozi za veganstvo su jasni: “Moja snaga ne treba žrtve. Moja snaga je moje suosjećanje.”

Na vizualima koji će biti postavljeni u Zagrebu, Baboumian će pozvati na ZeGeVege festival koji će se, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održati u petak 4. rujna od 9 do 21 sat i u subotu 5. rujna 2015. od 9 do 19 sati. Baboumian će doći podržati zagrebačku Veganmaniju, ali neće bacati perilice rublja po Trgu bana Jelačića nego će govoriti o snazi veganstva. Osim toga, predstavit će i svoju knjigu “How to Become a Vegan Badass” te će biti dostupan za razgovor, 4. rujna u 20 sati, kada će održati predavanje o svojim iskustvima te pokazati kako biti snažan i izdržljiv uz vegansku prehranu.

najsnažniji čovjek njemačke

Rekord koji još nije oboren

Godine 2011., Patrik Baboumian postao je najsnažniji čovjek Njemačke, što je do danas ostao neoboriv rekord. Šest godina prije toga prestao je jesti meso jer je odlučio da zbog njega “više neće nastradati nijedna životinja”. Primijetio je da je nakon te odluke postao još snažniji i mogao dizati još teže utege.

Nakon što je proglašen najjačim čovjekom, napravio je korak više i iste godine postao vegan. Godine 2013. postigao je i svjetski rekord u dizanju najtežeg tereta koji je čovjek ikada nosio, noseći uteg težak 550 kilograma 10 metara po pozornici, što odgovara težini većeg konja. Nakon natjecanja Baboumian je izjavio da je na veganskoj prehrani snažniji nego ikada prije i da iz dana u dan osjeća poboljšanja.

U bogatome programu ovogodišnjeg 8. ZeGeVege festivala zanimljivi predavači, nutricionisti i stručnjaci održat će atraktivna predavanja i stručna savjetovanja na temu zdrave prehrane. Posjetitelji će moći prisustvovati degustacijama i radionicama kuhanja, urbanog vrtlarenja i održivog stanovanja te predavanjima o veganskoj prehrani i sportu, utjecaju prehrane na ekologiju, poboljšanju kvalitete života veganskom prehranom, biljnim bjelančevinama, razotkrivanju mitova o mlijeku, aktivizmu u praksi, širenju suosjećanja na sve životinje itd.

Veganmania

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem će stotinu izlagača izlagati i promovirati isključivo proizvode biljnog podrijetla, promiče održiv način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova.

Patrik Baboumian bit će dostupan za izjave medijima 4. i 5. rujna 2015. od 10 do 12 sati te prema dogovoru, a za građane od 14 do 15 sati oba dana Festivala.

Program predavanja i radionica na 8. ZeGeVege festivalu možete pogledati OVDJE.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here