U subotu, 9. travnja 2022. u 20 sati u Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka bit će izvedena predstava “Soba moje mladosti” Kazališta Županja.

Tekst i režiju potpisuje Branko Puhek, a glume Fatima Šakanović, Edita Petrović, Branko Puhek, Marija Vištica, Immam Hasić, Marija Viljušić Janjić i Ivan Filipović. Osim Centra za kulturu Trešnjevka domaćini Županjcima je Diletantsko kazalište Pentravci. Ova dva kazališta razmjenjuju predstave, odnosno gostovanja.

Riječ je o suvremenoj drami koja se događa u nedefiniranom slavonskom gradiću, a može biti i u bilo kojem drugom, bilo gdje. Geografski okvir prevladan je univerzalnošću teme, situacija i likova. Svi likovi u predstavi predstavljeni su “objektivno”, to jest prikazani su onakvima kakvi jesu, s njihovim manama i vrlinama i koji imaju svoju argumentaciju kroz koju se ne osuđuju. Na gledatelju je da se poistovjeti se s njima. Predstava šalje snažne, svevremenske poruke i ne ostavlja vas ravnodušnim, napominje ekipa Kazališta Županja.