U nedjelju, 30. prosinca u 20.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje vas najluđa filharmonijska noć u godini, kojom ćemo (kako drugačije nego) glazbom zaokružiti glazbenu 2018. godinu.

Filharmonijski bal tradicionalni je koncert u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a Zagrebačkom filharmonijom na ovom, našem Balu ravnat će dirigent Ivan Hut, uz solističke nastupe mladih perjanica naše operne scene: sopranistice i Ilijana Korać Teklić i  baritona Leona Košavića te nezaobilazni Djevojački zbor Zvjezdice čije male članice svojim glasovima svaku svečanu prigodu dodatno „zasjaje“.

Na Filharmonijskom balu očekuje vas bogat glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera, arija i polki  koji će vas  povesti u svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera, uključujući nezaobilazne klasike „Na lijepom plavom Dunavu“ i „Radetzky marša“, najprepoznatljivijih  kompozicija novogodišnjih koncerata koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu.

No, filharmonijski „doček prije dočeka“  ne završava zadnjom kompozicijom u dvorani!

Nakon koncerta u Velikoj dvorani, posjetitelje pozivamo na ples i druženje u predvorje gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića. Revijski orkestar garancija je dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere u opuštenom ambijentu Filharmonijskog bala te najljepši način da otpratimo 2018. godinu!

Svečani bal i nesvakidašnji koncert poput ovoga zahtjeva i prigodni dress code. Stoga dame i gospodo, obucite svoje najljepše večernje haljine i najelegantnija crna odijela i priuštite si posebnu prednovogodišnju večer!

Ulaznice za Filharmonijski bal po cijeni od 170 (II. kategorija) i 220kn (I.kategorija) možete kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili putem sustava ulaznice.hr

 

FILHARMONIJSKI BAL
Nedjelja, 30.12.2018.g.
početak u 20.30 sati

ZAGREBAČKA FILHAMONIJA


IVAN HUT dirigent
ILIJANA KORAĆ TEKLIĆ, sopran

LEON KOŠAVIĆ bariton
Djevojački zbor ZVJEZDICE