U utorak, 28. svibnja 2024. godine bit će izvedena popularna predstava Genijalna prijateljica redateljice Marine Pejnović, s Ivom Mihalić i Jadrankom Đokić u glavnim ulogama.

KUPI ULAZNICE

Roman slavne suvremene talijanske književnice Elene Ferrante o dvjema prijateljicama, Eleni i Lili, odmah je osvojio i čitatelje i kritiku, a po njemu je snimljena i izvrsna televizijska serija. Scenska adaptacija prati sudbine i odrastanje dviju djevojčica, njihovo kompleksno, ali iznimno prijateljstvo uklopljeno u bogatu sliku društva, prijateljstvo protkano sukobima, ljubavlju i rivalstvom. Njihovo odrastanje i sazrijevanje odvija se u poslijeratnom predgrađu Napulja, neobrazovanoj sredini opterećenoj siromaštvom, razapetoj između iscrpljujućega fizičkog rada i pravila mafijaškog miljea.

To iznimno prozno djelo u adaptaciji Nine Peručić i Filipa Jurjevića na scenu zagrebačkoga HNK-a Marina Pejnović postavila je uz pomoć velikoga glumačkog ansambla i tako na pozornicu prenijela uzbudljive prizore jednoga od najpopularnijih suvremenih svjetskih romana.