TCM – Demo centar kinesko-hrvatskog zdravstvenog turizma otvorio je u petak u Poliklinici Medikol NJ.E. g. Zhaoming Hu, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj u pratnji supruge i prve tajnice Veleposlanstva NR Kine u RH, gđe. Min Wei.

Riječ je o prvom projektu zdravstvenog turizma između Narodne Republike Kine i Republike Hrvatske koji je dobio i formalnu podršku na nedavno održanom Summitu u Dubrovniku u sklopu Inicijative 16 + 1.

Projekt TCM – Demo centar kinesko-hrvatskog zdravstvenog turizma temeljen je na iskustvima liječenja metodama tradicionalne kineske medicine. U novootvorenom Centru pacijentima će svakodnevno od 9 do 18 sati biti osigurane usluge tretmana i liječenja metodama tradicionalne kineske medicine koje će zasad provoditi trojica kineskih liječnika različitih specijalizacija. Otvorena je mogućnost dolaska i drugih liječnika specijalista tradicionalne kineske medicine u skladu s potrebama pacijenata.

Više od 25% svjetskog stanovništva koristi tradicionalnu kinesku medicinu koja je ujedno i dijagnostika i način liječenja. Mnoge ugledne organizacije, poput Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization) i Nacionalnog instituta zdravstva (National Institute of Health), priznaju vrijednost kineske medicine i smatraju ju vrlo efikasnom alternativom suvremenim načinima liječenja.

Suradnja s Hrvatskom u ovom segmentu zdravstva započela je 2013. godine. Tradicionalna kineska medicina stara je više od 5000 godina. Danas je dio svjetske medicinske znanosti i uspješno se primjenjuje za prevenciju i liječenje bolesti i izvan granica Kine.

Svečanosti otvorenja nazočili su predstavnici javnih institucija, Hrvatske liječničke komore, Gradskog ureda za zdravstvo te brojni drugi uzvanici iz sektora zdravstva i turizma.
Izuzetno je značajan i dolazak prof. dr. Liping Hou, osnivačice Houliping TCM Hospital Group, jedne od prvih privatnih bolnica u Kini, s više od 200 godina dugom tradicijom djelovanja. Prof. Hou članica je svjetske organizacije Kineske tradicionalne medicine, vlasnica je 15 bolnica Tradicionalne kineske medicine i renomirana članica i edukatorica Svjetske federacije društva kineske tradicionalne medicine.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here