U srijedu 12. prosinca 2018. knjižari Znanje u Gajevoj ulici u Zagrebu održana je promocija knjiga Soba 909 u izdanju Profil knjige i Prirodna kozmetika u izdanju Panaceje iz pera autora Frane Herende.

Knjiga Prirodna kozmetika prvi put je predstavljena čitateljskoj publici na jučerašnjoj promociji, a dostupna je u redovnoj prodaji od 13. prosinca po cijeni od 249 kn. Uz autora je o knjigama govorila urednica knjige Soba 909, Adrijana Piteša.

Frano Herenda prikazao nam se iz dva posebna kuta, onog cijenjenog farmaceuta i onog uspješnog pisca, koji su se u ove dvije knjige napokon preklopili.

Soba 909 roman je o mladom menadžeru zaposlenom u marketinškom odjelu velike tvrtke, koji je već  duže vrijeme razočaran smjerom vlastitog života. Posao koji mu zapravo predstavlja sve sveden je na manevriranje pisanim i nepisanim pravilima korporacije za koju radi. Svjestan besmislenosti toga što radi i sve snažnija tjeskoba koju osjeća ne tjeraju ga, doduše, na bilo kakvu životnu promjenu. No iz životne kolotečine izbaci ga avantura u sobi 909 s nepoznatom djevojkom, avantura koja se odvija po pravilima koja su njemu nepoznata…

S druge strane, knjiga Prirodna kozmetika izvrstan je priručnik za sve one koji žele uploviti u svijet izrade kućne kozmetike.  Na trenutke nalik kuharici, knjiga vas korak po korak fotografijom vodi kroz temeljna znanja o izradi krema, balzama, tonika… Knjiga je podijeljena u tri temeljna područja: sastojci, izrada pojedinih vrsta pripravaka te recepti i savjeti po tipovima i stanjima kože.

Herenda je autor i uspješnog romana 1202., koji čeka novo izdanje, a preveden i na engleski jezik te je ovoga ljeta bio hit među turistima, koji su željeli saznati nešto više o Hrvatskoj i njezinoj prošlosti. Završio je Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu, smjer farmacija. Puno desetljeće radio je u marketingu farmaceutskih i kozmetičkih tvrtki. Predavao je na Zdravstvenom učilištu stručne predmete i održao gotovo dvije stotine predavanja i radionica iz prirodnog liječenja, aromaterapije te izrade prirodne kozmetike.

Promociju ove dvije knjige Frane Herenda nastavlja u petak 14. prosinca 2018. u knjižari Znanje u Kapucinskoj ulici u Osijeku gdje će posjetitelji također moći čuti kako je počeo pisati, koliko ima autobiografskih elemenata u Sobi 909, kako je dobio inspiraciju za Prirodnu kozmetiku te kako je ona nastala. Za sve posjetitelje promocije obje će knjige biti dostupne uz popust od 20%.