Plan BU američkim kinima počelo je prikazivanje filma “Plan B” (“The Backup Plan”) koji k nama stiže već za nekoliko dana, 6. svibnja.

“Plan B” je ljubavna komedija s Jennifer Lopez u ulozi Zoe, žene koja ima divne prijatelje, dobar posao i odličan odnos s bakom koja ju je odgojila. No kako se približava kasnim tridesetima, počinje strahovati da će je ono što ju je dosad zaobilazilo, “onaj pravi”, možda zaobići zauvijek. Odluči ispuniti svoj san o zasnivanju obitelji i dogovara termin u klinici za umjetnu oplodnju. Igrom slučaja, nekoliko trenutaka nakon izlaska iz ordinacije susreće “onog pravog”.

Pojavom Stana, “onog pravog”, Zoein se život pretvara u romantično putovanje kroz ljubav i trudnoću. Ona odustaje od svog plana da bude samohrana majka, a okolnosti u kojima su se njih dvoje našli i njihove kontrastne osobnosti dovode do komičnih situacija.

Kako je stvoren “Plan B”

Zanimljiva je i priča o stvaranju filma. U popratnom promotivnom materijalu koji je poslan medijima su primjerice i izjave Jennifer Lopez,  redatelja Alana Poula i scenografa Alec Hammonda

– Zoe planira sve u životu,- objašnjava Jennifer Lopez koja glumi Zoe. -Odlučila je na vrijeme imati dijete i učinila je sve da tu odluku sprovede u djelo. Stan je, s druge strane, puno nesputaniji. On ne živi svoje snove, ali nije time ni opterećen. Ne misli previše na budućnost i, prije svega, ne želi nikakve obaveze.

Većinom je “Plan B” snimljen u Los Angelesu, ali je filmska je ekipa dva tjedna radila i u New Yorku. Kako bi ga u filmu što bolje prikazali snimali su na mnogobrojnim lokacijama koje uključuju Petu aveniju, Central Park, Tribeca Farmer’s Market, Park aveniju, Greenwich Village i Gray’s Papaya na Šestoj aveniji.

Plan B– Zoe upoznaje Stana gotovo na samom početku filma. Jedini uvid u to kako je izgledala Zoeina svakodnevica prije njihovog susreta dobivamo kroz njezinu trgovinu kućnih ljubimaca, Hudson Mutts,- objašnjava redatelj Poul.

Zoe je napustila karijeru uspješne direktorice internetske tvrtke u usponu i odlučila kupiti društveno osviještenu trgovinu s kućnim ljubimcima. Trgovina ne prodaje uzgojene psiće, već ih isključivo daje na usvajanje. Na ideju o kupnji trgovine s kućnim ljubimcima Zoe je došla nakon što su joj u jednoj takvoj trgovini prodali psića uzetog iz šinteraja.

– Kupnja Hudson Muttsa je prekretnica u Zoeinom životu,- primjećuje Lopez. -U tom trenutku shvaća da želi dijete, nekoga s kim će podijeliti novi smisao koji je pronašla u životu.

Scenograf Alec Hammond smatrao je da izgled Hudson Muttsa mora odražavati Zoein promijenjeni pogled na svijet – pogotovo s izborom boja.

Plan B– Zoein način života nije više toliko sofisticiran kao dok je bila na starom radnom mjestu. To se odrazilo i na njezinoj trgovini kućnih ljubimaca. Zato je koristila plavu i narančastu boju te tako učinila Hudson Mutts vrlo životnim.

Hammond je dodatno opskrbio set organskim proizvodima za kućne ljubimce kako bi naglasio Zoeinu brigu za dobrobit kućnih ljubimaca.

O filmu je ponuđeno puno različitog materijala, od tekstualnih objašnjenja pa do igrice na temu Plana B. Ponešto ćete i sami otkriti.

Više o Planu B potražite na stranici: www.planb.-moj-film.hr

[youtube 7Q-kzdMZ6NE nolink]