Institut Esthederm jedan je od tri brenda proizašlih iz NAOS-a, francuske kompanije koja zasluženo nosi titulu pionira kada je riječ o proizvodima za njegu kože lica i tijela. Osnovana je od strane farmaceuta i biologa Jeana Noëla Thorela, koji se specijalizirao za staničnu biologiju te potom svoje znanje pretočio u stvaranje nove generacije inovativnih proizvoda koji svoju snagu temelje na ekobiologiji. Inspiraciju je pronašao u samoj koži, promatrajući je kao ekosustav koji se mora očuvati i jačati njenim prirodnim mehanizmima. Taj postulat primjenjen je i na Institut Esthederm, čiji su proizvodi predstavljeni davne 1978., a otada su prešli francuske granice i postali sinonim za kvalitetnu i održivu njegu kože.

Jedinstvena formula Institut Esthederm proizvoda temelji se na staničnoj vodi, identičnoj onoj koja se već nalazi u našoj koži. Koristeći prirodne resurse kože, stvorene su linije proizvoda koji su sposobni „preodgojiti“ kožu, održavati njenu ravnotežu te ju prilagoditi utjecajima okoline, ali i protoku vremena. Sam „preodgoj“ kože cilj je age management strategije, koja svim tipovima kože omogućuje da kapitaliziraju svoje prirodne resurse. Formulacije su namijenjene održavanju mladolikosti kože, kontinuiranom kontrolom glavnih čimbenika starenja, pritom uzimajući u obzir prirodni ritam kože.

Ukupno 28 Institut Esthederm proizvoda vašu će kožu pripremiti, poboljšati, ojačati i zaštititi, a podijeljeni su u pet kategorija, odnosno linija: Cellular water, Osmoclean, Age management, Intensive i Sun care. Jedan od najpoznatijih proizvoda i favorit konzumenata i struke jest Cellular Water Mist, koji sadrži 100% biomimetičku vodu, snažnu poput seruma, a koji će uspješno očuvati mikrobiom kože. Osim proizvoda koji se mogu koristiti kod kuće, Institut Esthederm osmislio je i profesionalne tretmane, koje provodi u suradnji s vodećim klinikama i centrima za ljepotu kože.

Upravo je jučer u ambijentu Francuskog paviljona predstavljen Institut Esthederm, a okupljenima je filozofiju brenda Institut Estederm pojasnio priznati biolog i član Francuske akademske zajednice Miroslav Radman, jer inovacije Institut Esthederma inspirirane su upravo istraživanjima na splitskom Medilsu, čiji je prof. Radman osnivač. Francuska priča zaokružena je i nastupom glazbenice Ane Opačak, koja je ugodnu atmosferu dodatno uljepšala izvođenjem najpoznatijih francuskih šansona, a event su posjetili i francuski veleposlanik Gaël Veyssière, kao i poznata lica poput Korane Gvozdić, Ivana Šarića, Tomice Bagatina, Katarine Madirazze, Marine Lacković, Rebeke Ljiljak i mnogi drugi.

Foto: John Pavlish