U jednom od najpoznatijih grill restorana u Zagrebu – Grill baru Paulaner, za sve vjerne posjetitelje, ali i one koji će to tek postati, osmišljen je mali Oktoberfest. Svi oni koji vole pivo i bavarska jela, ne moraju putovati dio Muenchena kako bi osjetili šarm Oktoberfesta nego sve to mogu osjetiti i dobiti u grill baru nedaleko Črnomerca. Tako se na meniju, po promotivnim cijenama, među ostalim, mogu naći Oktoberfest burger, bavarska kobasica te domaća savijača od jabuka s umakom od vanilije, spravljena na bavarski način. U sklopu tog menija poslužuje se originalno Oktoberfest Paulaner pivo, i to litra piva (MAS) Paulaner. To je pivo rađeno isključivo za potrebe Oktoberfesta, a u Grill baru Paulaner točit će se do isteka zaliha.

Oktoberfest meni isprobali su i hrvatski novinari te glumica Mirna Medaković, koja je uživala u moćnom okusu Oktoberfest burgera. “Ovo je najbliže Oktoberfestu. S obzirom da se ne razumijem u pivo, povela sam supruga sa sobom kako bi on uživao u bavarskim pivima. Nisam znala da svako jelo prati druga vrsta piva. No, zato se razumijem u hranu, koja je senzacionalna u ovom restoranu”, istaknula je Mirna Medaković. Dodala je kako su joj najbolji ražnjići od batka i zabatka. Vrhunsku ponudu Grill bara Paulaner, Mirna preporučuje svim svojim kolegama, jer je to novo mjesto u kojem se nudi vrhunska hrana.

Uz svako pojedino jelo, novinari su mogli isprobati i razne vrste piva, pa je tako uz mazalice posluženo pravo Oktoberfest pivo, a uz ražnjić od vratine te ražnjić od pilećeg batka i zabatka odležanih u crijevu poslužen Keleerbier. Upravo je ražnjić spravljen od odležanog mesa u crijevu bio svojevrsna ekskluziva koja se od tada nalazi u ponudi Grill bara Paulaner. Uz crni burger posluženo je originalno muenchensko pivo.

Objašnjavajući svaku vrstu piva koja su pratila jela, Ranko Kajganić, pivski sommelier, zadužen za promociju Paulaner piva je naglasio kako je Paulaner danas u Hrvatskoj mala priča zasnovana na mnogo truda i odricanja male ekipe u kojoj je, osim njega, i još nekih osoba, i vlasnik Grill bara Paulaner, Viktor Lubenjak. “Od 2005. godine Paulaner je prisutan u Hrvatskoj, a u ovaj projekt dali smo srce i ljubav i to osjeti svaki gost koji dođe u restoran Grill bar Paulaner”, istaknuo je Kajganić.

dsc_7071

Crno pecivo s aktivnim biljnim ugljenom

Ekskluzivna ponuda Oktoberfest menija svakako je Oktoberfest burger spravljen od pomno odabranog mljevenog mesa, umotanog u crno pecivo napravljeno od crnog brašna koje se proizvodi u Italiji. Što to pecivo razlikuje od ostalih peciva? “Ono je lakše probavljivo jer brašno u sebi ima tri posto aktivnog biljnog ugljena. Dodatak ugljena u malim količnama je zdravije u odnosu na bijelo brašno, pa se takvo brašno s biljnim ugljenom smatra zdravim brašnom”; rekao je Viktor Lubenjak, vlasnik Grill bara Paulaner. Dodao je kako su peciva i kruh izrađena od takve vrste brašna lakše probavljiva jer drveni ugljen sprječava lupanje srca, nadutost i stvaranje želučane kiseline.

No, u Grill baru Paulaner posjetiteljima se nude i razne druge vrste jela poput pljeskavica, ćevapa i punjenih lungića spravljenih po originalnoj recepturi u zagrebačkom stilu. Gosti toga restorana posebice vole punjeni batak i zabatak te biftek. Meso od kojeg se pripremaju ta jela je odležano i očuvano u vlastitim komorama za dozrijevanje što mu jamči visoku kvalitetu i vrhunski proizvod. Sva su jela napravljena od svježih namirnica. Kako svaki dobar objed ili večera završavaju desertom, tako ni u Grill baru Paulaner ništa nije prepušteno slučaju. U vlastitoj maloj slastičarnici proizvode se vrhunski deserti poput već spomenute savijače od jabuka, koju izrađuju po vlastitoj recepturi. No, na jelovniku se još nalaze i razne druge vrste štrudla sa sezonskim voćem, ali i čokoladne slastice napravljene od poznate belgijske Callebaut čokolade.

Grill bar Paulaner, mjesto je za uživanje u hrani i piću s odabranim društvom. Upravo onako kakvo je roštiljanje s najboljim prijateljima.

Tekst: Sanja Plješa

Fotografije: Rene Karaman