Najstarija zagrebačka gostionica ‘Pod starim krovovima’ obilježila je otvorenje ljetne terase uz posebnu degustaciju kušanje Pilsner Urquella iz drvene bačve.

Posjetitelji ove legendarne gostionice u Basaričekovoj 9, na Gornjem gradu, imali su priliku uživati u svježem i autentičnom pivu koje je u drvenoj bačvi stiglo ravno iz pivovare iz Plzena, a među prvima degustirali su ga vlasnik gostionice Marko Lopac, veleposlanik Češke republike u RH Milan Hovorka te predstavnici češke pivovare.

Okupljene je pozdravila voditeljica gostionice Marina Ferenčak podsjetivši ih kako je najstariji kafić u gradu Zagrebu ‘Pod starim krovovima’ otvoren davne 1830. godine te kako je svima dobro poznat i iz kultnog filma ‘Tko pjeva zlo ne misli’, gdje glavni lik filma Franjo Šafranek krijepi žeđ ‘Kod Žnidaršića’.

Uz krepki gulaš u kruhu koji je pripremio chef Ivica Genzić točio se prvi zlatni pilsner na svijetu koji predstavlja bench mark za sve ostale proizvođače ovog stila pive. O njegovoj povijesti govorio je Mihael Bach, brend manager Pilsner piva, istaknuvši kako se ‘još od kada je prvi put kreirano 1842. godine ovo pivo proizvodi na isti način i jedino u Plzenu’, a ‘Kod Žnidaršića’ je stiglo direktno iz kultne pivovare – u drvenoj bačvi od 25 litara i u inox bačvi od 30 litara!

Još od kada je otvorena, gostionica ‘Pod starim krovovima’, popularno zvana i ‘Starci’ i ‘Kod Žnidaršića’, postala je kultno mjesto ljubitelja dobre kapljice. Osim piva ovdje se mogu pronaći i brojni drugi napitci – od najpopularnijeg gemišta, do Musolinija, gustog soka sa šlagom ili ‘kompletića’ (kava s mlijekom i rakija) koji se odavno smatraju zagrebačkim šlagerima, te koje rijetko gdje drugdje možete dobiti!

Sve svoje goste i putnike namjernike kultna gostionica, koja sve oduševljava autentičnim starinskim ugođajem, poziva da prate njihove stranice na Facebooku i Instagramu kako bi doznali više o raznolikim programima koje nude: od pub kvizova, koncerata, tematskih večeri poezije i književnosti do drugih događanja kojima ‘Kod Žnidaršića’ stalno obogaćuju svoju ponudu.