Foto: PRESSZagrebačka Tvornica kulture najavljuje za subotu 14. rujna višesatni program koji će započeti koncertom urnebesnog japanskog punk pop tria Shonen Knife, a završiti velikim Terraneo Reunion partyjem na dva floora.

SHONEN KNIFE
Subota, 14.09. od 21:00
Ovaj izniman glazbeni trojac osnovan je daleke 1981. u Osaki, pod jakim utjecajem punk bendova, prije svega Ramonesa, ženskih pop bendova 60tih i The Beach Boysa. Naoružane prepoznatljivim zvukom, outfitima žarkih boja i DIY albumima Shonen Knife brzo su se probile van granica Japana tako su već krajem 80tih imale ugovor s legendarnim labelom Sub Pop. Prvo veliko priznanje došlo je 1989. tribute pločom “Every Band Has A Shonen Knife Who Loves Them” na kojem su bendovi poput Sonic Youtha, L7 I Redd Krossa obrađivali njihove najdraže Shonen Knife pjesme. Sljedećih godina nastupali su sa The Breeders u sklopu Lollapalooze te Nirvanom za koju su otvarali koncerte na “Nevermind” turneji. Upravo je Kurt Cobain bio jedan od njihovih najvećih fanova.

Posljednjih godina bend je objavio čak četiri albuma i intenzivno nastupao u Europi, Sjevernoj Americi, Kini i Tajvanu. Izdanje “Super Group” izašlo je 2010., “Free Time” I “Osaka Ramones” 2011. godine. U lipnju 2012. objavili su impresivan osamnaestu studijsku ploču “Pop Tune” u kojoj su se vratili pop punk zvuku s početaka. U svojoj 31. godini postojanja i sa više od 900 koncerata Shonen Knife i dalje su u vrhunskoj formi i takve nam dolaze u Tvornicu kulture 14. rujna.

ULAZNICE
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kn. Cijena će im na dan koncerta iznositi 60 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• www.entrio.hr
CHEW THE FAT! CROATIA pres: TERRANEO REUNION
Subota, 14.09. od 23:30

Chew The Fat! Croatia ekipa složila je eklektičan miks stilova kojima će se zatvoriti ljeto iza nas i podsjetiti sve na odličnu atmosferu sa Terraneo Festivala.
Veliki pogon zauzet će drum’n’bass, dubstep, trap, glich hop i bass muzika sa headlinericama, DJ duom MayaVanya, gošćama sa dalekog Novog Zelanda kojima će se pridružiti Yesh, DMT i MC Tone Tuoro.
Mali pogon prepušten je u ruke Kultivator, Take Me Out I Mixtape District ekipama te Denni M s Radija 808 koji će servirati zvuke u rasponu od rocka, indieja, pop i hip hopa s posebim naglaskom na hitove 90-tih.
Početak Reuniona je u 23:30, odmah nakon završetka koncerta Shonen Knife.

ULAZNICE
Cijena ulaznice od 23:30 do 00:30 iznosi 25 kn, a nakon 00:30 35 kn I mogu se kupiti samo na blagajni Tvornice.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here