Početna Koncerti Tvornica kulture dočekuje Juliana Casablancasa i The Voidz

Tvornica kulture dočekuje Juliana Casablancasa i The Voidz

Julian Casablancas, lider super-popularnog benda The Strokes, nastupit će zajedno s bendom The Voidz u Tvornici kulture u ponedjeljak 8. lipnja.

Julian Casablancas+The Voidz - Tvornica kulture

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontman grupe The Strokes. Njihov debi “Is This It” pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Strokesi su dosad objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među jednim od najvažnijih rock bendova današnjice. Julian je 2009. objavio solo album “Phrases For The Young”” a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu “Instant Crush”. Niti Strokes, niti Julian Casablancas nisu prethodno nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijerni dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu, Julian Casablancas+The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i “catchy” melodijama, svoju su suradnju službeno potvrdili debut albumom “Tyranny” u rujnu prošle godine. Upravljanje i usmjeravanje benda najviše obavlja frontman i pjevač Julian Casablancas uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas). U sklopu europske turneje bend će u nekih 20tak dana obići ugledne festival poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Nastup u Tvornici kulture njihov je jedini nastup u našoj regiji.

Ulaznice su već u prodaji po cijeni od 100 kn koja je na snazi do 30. travnja. Od 1. svibnja do 7. lipnja cijena će iznositi 120 kn, a na dan koncerta 140. Službena prodajna mjesta su www.entrio.hr i Tvornica kulture.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here