Početna Vijesti Kultura Premijera “Tri skockana praščića” u kazalištu “Trešnja”

Premijera “Tri skockana praščića” u kazalištu “Trešnja”

Tri skockana praščića (Foto: Gradsko kazalište Trešnja)Predstava za djecu “Tri skockana praščića” Tamare Curić i Larise Navojec, koja podsjeća na vrijednosti poput marljivosti, prijateljstva i poštivanja svakog pojedinca, premijerno će izvesti u petak, 15. travnja, u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja.

Nastala u produkciji kazališta Trešnja i Plesnog centra Tala, predstava kroz okvir poznate bajke o tri praščića istražuje prepoznatljive obrasce ponašanja kod pojedinca i njihov utjecaj na dinamiku te stvaralačku snagu grupe. Ona naglašava važnost zajedništva i ljepotu zajedničkog stvaranja te, govoreći o svakodnevnim problemima i kvalitetama s kojima se djeca susreću, od lijenosti, destrukcije, nespretnosti i nediscipline do prihvaćanja, zajedništva i kreativnosti, propituje načine na koje se do toga dolazi.

Predstava se najvećim dijelom temelji na pokretu i neverbalnoj komunikaciji, ali uključuje i razne druge mogućnosti pripovijedanja, govor i razgovor, glazbu, te prikazivanje elemenata priče proizašlo iz istraživanja kutije kao osnovnog rekvizita predstave.

Koreografiju i režiju potpisuju Tamara Curić, Larisa Navojec i Damir Klemenić, a predstavu izvode Larisa Navojec, Maja Kovač, Tamara Curić, Katarina Opić, Damir Klemenić, Silvio Vovk, Petar Cvirn, Zoran Pribičević. Dramaturginja je Ana Tonković Dolenčić, a scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija.

SADRŽAJ:
Tri praščića pošla su u svijet. Odlučili su živjeti svatko u svojoj kući koju će sami izgraditi. Najmlađi praščić bio je veseo i još malen pa se nije previše trudio oko svoje kuće. Izgradio je kolibu od slame, tek nekakvu da u njoj može spavati i da mu je krov nad glavom. Ali sve je to gledao i gladni vuk, koji je samo čekao trenutak kako bi pojeo praščiće.

Čim je vidio kakvu je slabu kuću napravio najmlađi praščić, stao je puhati. Slamnata koliba začas nestane u vjetru,a najmlađi praščić glavom bez obzira pobjegne srednjem bratu. Znate li ostatak ove priče? (Online-Zagreb.hr /Gradsko kazalište Trešnja)

Više na: www.kazaliste-tresnja.hr.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here