Početna Koncerti Treći Dozvoljeni Četvrtak u Zagreb dovodi makedonski Foltin

Treći Dozvoljeni Četvrtak u Zagreb dovodi makedonski Foltin

Serija koncerata pod nazivom Dozvoljeni Četvrtak ovog četvrtka 16. travnja, u svojoj trećoj epizodi, u Zagreb dovodi regionalnu atrakciju Foltin, slovenski duo All Strings Detached te domaći space rock bend Lizards Exist. Koncerti počinju u 20.30 sati u klubu Vintage Industrial Bar.

Foltin - dozvoljeni četvrtak
Foltin

Glazbeni stil makedonske grupe Foltin teško je definirati, ali doživljaj njihove glazbe najčešće se opisuje epitetima izazovno, nestvarno, strastveno, dinamično i puno iznenađenja. Od alternativnog rocka, preko ambijentalnog zvuka do funka – sve se to i još puno više može čuti kada svira Foltin. U 20 godina postojanja grupa je objavila osam albuma, skladala glazbu za preko dvadeset kazališnih predstava, kao i za hit dokumentarni film “Cash And Marry”.

Foltin će u Zagrebu nastupiti u sastavu: Branislav Nikolov (vokal), Pece Nikolovski (klarinet, blues harmonika), Goce Jovanoski (bas), Pece Trajkovski (harmonika, klavijature), Slavco Jovev (bubnjevi) i Marjan Stanič (udaraljke).

Slovenski ženski elektro-akustični duo All Strings Detached čine Jana Beltran (gitare, vokal i flauta) i Vesna Godler (bas, bubanj i vokal). Duo je započeo s radom u travnju 2013. da bi svoj prvi album “Heavy Rain” već objavio u lipnju 2014. godine. Kombinirajući klasičnu glazbu s rockom i bluesom, All Strings Detached poigrava se minimalističkim aranžmanima, koketira s tišinom dok su tekstovi intimno putovanje od nježnog prema divljem, od melankoličnog do mračnog.

All Strings Detached - dozvoljeni četvrtak
Foto: All Strings Detached

Domaću glazbenu scenu na trećem Dozvoljenom Četvrtku predstavlja Lizards Exist, karlovačko-zagrebački bend čiji se stil može opisati kao mješavina vintage space zvukova i glazbe u originalnom obliku na vintage opremi. Lizards Exist je zapravo koncept Siniše Mraovića koji je 2007. otkrio vintage psihodeliju i bendove poput Pink Floyda, Gonga i King Crimsona. Grupa je osnovana 2009., a prvi album snimili su u ožujku 2014. Jedinstveni su po tome što studijske snimke na nastupima prenose publici u autentičnom obliku.

Dozvoljeni Četvrtak ponovno organiziraju najveća regionalna glazbena top lista Muzika Je Zvonko Radost uz pomoć prijatelja iz bonbona. Cijena ulaznica u pretprodaji je 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Kao i na prva dva Dozvoljena Četvrtka, prvih 25 korisnika bonbon mobilne mreže koji dođu na koncert dobivaju slobodan ulaz i besplatni kupon od 20 kuna za piće. Za slobodan ulaz dovoljno je na ulazu pokazati mobitel na kojem je bonbon mreža.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here