Početna Koncerti Treći Dozvoljeni Četvrtak u Zagreb dovodi makedonski Foltin

Treći Dozvoljeni Četvrtak u Zagreb dovodi makedonski Foltin

Serija koncerata pod nazivom Dozvoljeni Četvrtak ovog četvrtka 16. travnja, u svojoj trećoj epizodi, u Zagreb dovodi regionalnu atrakciju Foltin, slovenski duo All Strings Detached te domaći space rock bend Lizards Exist. Koncerti počinju u 20.30 sati u klubu Vintage Industrial Bar.

Foltin - dozvoljeni četvrtak
Foltin

Glazbeni stil makedonske grupe Foltin teško je definirati, ali doživljaj njihove glazbe najčešće se opisuje epitetima izazovno, nestvarno, strastveno, dinamično i puno iznenađenja. Od alternativnog rocka, preko ambijentalnog zvuka do funka – sve se to i još puno više može čuti kada svira Foltin. U 20 godina postojanja grupa je objavila osam albuma, skladala glazbu za preko dvadeset kazališnih predstava, kao i za hit dokumentarni film “Cash And Marry”.

Foltin će u Zagrebu nastupiti u sastavu: Branislav Nikolov (vokal), Pece Nikolovski (klarinet, blues harmonika), Goce Jovanoski (bas), Pece Trajkovski (harmonika, klavijature), Slavco Jovev (bubnjevi) i Marjan Stanič (udaraljke).

Slovenski ženski elektro-akustični duo All Strings Detached čine Jana Beltran (gitare, vokal i flauta) i Vesna Godler (bas, bubanj i vokal). Duo je započeo s radom u travnju 2013. da bi svoj prvi album “Heavy Rain” već objavio u lipnju 2014. godine. Kombinirajući klasičnu glazbu s rockom i bluesom, All Strings Detached poigrava se minimalističkim aranžmanima, koketira s tišinom dok su tekstovi intimno putovanje od nježnog prema divljem, od melankoličnog do mračnog.

All Strings Detached - dozvoljeni četvrtak
Foto: All Strings Detached

Domaću glazbenu scenu na trećem Dozvoljenom Četvrtku predstavlja Lizards Exist, karlovačko-zagrebački bend čiji se stil može opisati kao mješavina vintage space zvukova i glazbe u originalnom obliku na vintage opremi. Lizards Exist je zapravo koncept Siniše Mraovića koji je 2007. otkrio vintage psihodeliju i bendove poput Pink Floyda, Gonga i King Crimsona. Grupa je osnovana 2009., a prvi album snimili su u ožujku 2014. Jedinstveni su po tome što studijske snimke na nastupima prenose publici u autentičnom obliku.

Dozvoljeni Četvrtak ponovno organiziraju najveća regionalna glazbena top lista Muzika Je Zvonko Radost uz pomoć prijatelja iz bonbona. Cijena ulaznica u pretprodaji je 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Kao i na prva dva Dozvoljena Četvrtka, prvih 25 korisnika bonbon mobilne mreže koji dođu na koncert dobivaju slobodan ulaz i besplatni kupon od 20 kuna za piće. Za slobodan ulaz dovoljno je na ulazu pokazati mobitel na kojem je bonbon mreža.