Početna Vijesti Kultura “Jesen u Zagrebu” bogata i s malo novca

“Jesen u Zagrebu” bogata i s malo novca

Mani Gotovac (Foto: She.hr /Medijska mreža)Kazalište, izložbe, performansi, filmovi, puno toga stalo pod zajednički naziv Međunarodni multikulturalni susreti – YES. ZGB – “Jesen u Zagrebu”. Održavaju se treći puta zaredom, od skromnih početaka do bogatog i raznovrsnog programa. YES. ZGB potrajat će ove godine sve do 21. prosinca, a dio programa predstavljen je na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević pohvalila je program, a savjetnik za kulturu zagrebačkog gradonačelnika Duško Ljuština istaknuo je kako su rijetke Jeseni u glavnim gradovima Europe koje imaju primjerice festival komorne glazbe, veliki jazz festival i koji u istoj toj Jeseni imaju Evgenija Kisina i Ivu Pogorelića. Istaknuo je da je ove godine Grad Zagreb za taj projekt izdvojio 150.000 kuna. Nisu imali više, rekao je.

Po pisanju medija prethodnih dana i to je previše, osobito kada je riječ o honoraru Mani Gotovac koja je još prošle godine potpisala ugovor s Koncertnom direkcijom Zagreb za nešto manje od 60.000 kuna. Kako je riječ o festivalu koji objedinjava postojeće jesenske kulturne manifestacije isticano je da je cijena virtualnog i marketinškog spajanja i brandiranja ipak prevelika.

Mani Gotovac bila i na predstavljanju susreta “Jesen u Zagrebu” te istaknula prednosti objedinjavanja. O njima su također govorili i Duško Ljuština te Davor Žagar, ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb. Po Žagarovom mišljenju bez prepoznatljivog kulturnog sadržaja ne može se očekivati rast po stopi od 10 posto.

Također je predstavljena i programska knjižica YES ZGB tiskana u 1000 primjeraka na hrvatskom i 500 primjeraka na engleskom jeziku. Nakladnik je Koncertna direkcija Zagreb, a urednica Mani Gotovac.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here