Pjesma Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi HR Top 40 po prvi puta od 26. rujna 2022. Time je suradnja, koja je obilježila 2022. godinu, ostvarila svoj dvadeseti broj jedan na listi najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru.

Singl Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima, koji nas je nedavno prerano napustio, nalazi se na broju dva ovoga tjedna, a na trećem mjestu nalazi se pjesma Samo se ljubit isplati (TonikaJelene RozgeNeno Belan i Fiumens s naslovom Jube moja znaj (Dallas Records) vratili su se među pet najemitiranijih, točnije na četvrto mjesto, a peta pozicija pripala je grupi Vatra s baladom Javi se kad stigneš (Dallas Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 26. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Duet Trebaš li me je treći singl u povijesti liste HR Top 40 koji je na vrhu proveo 20 ili više tjedana. Više tjedana na prvom mjestu HR Top 40 od singla Trebaš li me ranijih godina provela su samo izdanja Tango (Dallas Records) grupe Vatra (25 tjedana) i Mali krug velikih ljudi (Aquarius Records) u izvedbi Massima (30 tjedana).

U tjednu koji je prethodio ulasku u 2023. godinu, radijske stanice u Hrvatskoj emitirale su rekapitulacije najemitiranijih singlova u godini iza nas. Na taj način su izrazito dobri rezultati emitiranja protekle godine – koji su rezultirali rezultatom od 19 tjedana boravka na broju jedan – omogućili pjesmi Trebaš li me ostvarenje velikog broja emitiranja koji je singl doveo do dvadesetog tjedna boravka na vrhu.

Ovoga tjedna lista HR Top 40 bilježi deset promjena, od čega su dva nova ulaza. U odnosu na tjedan ranije, koji je prethodio Božiću, ovoga tjedna primijećen je smanjen broj emitiranja božićnih naslova, zbog čega na listi nalazimo svega dva božićna singla – prošlotjedni broj jedan Dobro jutro, Božić je (Croatia Records) u izvedbi Nele i Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) sastava Pravila igre. Također, među najemitiranije vratile su se pjesme koje su ranije u studenom i prosincu boravile na listi.

U tjednu pred Novom godinom, najviši novitet (broj 14) ostvarili su Jasmin Stavros i Dado s pjesmom Nova je godina (Croatia Records). I dok je Nova je godina omogućila Dadi, koji je ovom suradnjom započeo samostalnu glazbenu karijeru, prvi ulaz među najemitiranije, Jasminu Stavrosu je ovo prvo pojavljivanje na listi od 20. lipnja 2022. i suradnje s Draženom Žerićem Žerom Sto života (Croatia Records).

Sa singlom Nova je godina, Jasmin Stavros je ušao među najemitiranije treći puta u manje od godinu dana. Prethodna dva puta – duet sa Žerom i samostalno izdanje Život iza ponoći (Croatia Records) – proveli su po jedan tjedan u rezultatima mjerenja emitiranja.

Ivana Kovač s pjesmom Lom (Croatia Records) ušla je na 30. mjesto liste. Radi se o trećem naslovu Ivane Kovač u posljednjih godinu dana i trećem koji je ušao na HR Top 40. Međutim, Lom je jedini singl Ivane Kovač u proteklih godinu dana koji nije bio predstavljen na jednom od festivala.

Pjesmu To se desi (Croatia Records), koja je boravila 14 tjedana među najemitiranijima, Ivana Kovač je predstavila na CMC Festivalu u Vodicama u lipnju, dok je Voljeli smo jedno drugo (Croatia Records) jedna od natjecateljskih pjesama Splitskog festivala 2022.

Vjerovala sam Branimiru (Mihaljeviću) da imamo hit, ali me iznenadila činjenica da je publika tako brzo prihvatila pjesmu jer smo je pustili u eter nakon božićnih praznika. Očito je da za pravu pjesmu ne postoji krivo vrijeme“, riječi su Ivane Kovač.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Zamisli  koju izvodi Massimo predvodi regije Dalmacija, Grad Zagreb i Istra i Primorje. Suradnja Miach Hiljsona Mandele NLO predvodi regiju Slavonija, dok je najemitiraniji singl u regiji Središnja Hrvatska duet Eni Jurišić i Matije Cveka Trebaš li me. U regiji Zagorje najviše je emitiran singl Samo se ljubit isplati u izvedbi Jelene Rozge.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.