Početna Događanja Tradicionalno je ponovo IN

Tradicionalno je ponovo IN

Projekt Tradicionalno je ˝IN˝ je projekt udruge Hrvatsko agroekonomsko društvo (HAED), a financiran je od Grada Zagreba u sklopu Javnog natječaja za dodjelu potpore za programe/projekte udruga za 2020.

Cilj projekta je promicanje i popularizacija tradicionalnih vrijednosti i običaja ruralnog prostora kroz promociju agroturističkih gospodarstava koja svoju ponudu zasnivaju na tradiciji kraja u kojem se nalaze.

Ukupno 9 studenata s tri visoko obrazovne institucije, zajedno sa svojim mentorima rade na osmišljavanju promotivne strategije za tri odabrana poljoprivredna gospodarstva.

Projekt je baziran na očuvanju tradicionalnog bogatstva, gdje mladi svojim vještinama i zalaganjem  upoznaju građane s ruralnim vrijednostima i običajima te ih žele osvijestiti o važnosti njihovog očuvanja. Broj agroturističkih gospodarstava u Hrvatskoj se povećava iz godine u godine, a članovi Hrvatskog agroekonomskog društva su prepoznali neiskorištenost potencijala za razvoj novih agroturističkih gospodarstava i za kvalitetniju promociju baštine. Stoga je organizator odlučio angažirati studente da osmisle promotivnu strategiju i putem digitalnih marketinških alata učine tradicionalno IN.

Studenti imaju zadatak osmisliti i implementirati promotivnu strategiju, kako bi se javnosti, a posebice mlađoj populaciji približile tradicijske vrijednosti.  U tu svrhu su odabrana tri poljoprivredna gospodarstva iz različitih ruralnih područja, na kojima mladi izrađuju popis gastronomske baštine i običaja u svrhu promocije.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here