Pojam festivala do sada se u Hrvatskoj uglavnom vezivao za paprene cijene ulaznica koje si većina studentske populacije nije mogla priuštiti. To više neće biti slučaj, barem što se Zagreba i Splita tiče, jer se tamo ovih dana naveliko vrše pripreme za Torpedo Student Festival, prvi festival koji će biti potpuno besplatan za sve posjetitelje. Želja organizatora je jasna – nakon sedam godina uspješnog riječkog Student Day Festivala, proširiti ideju o besplatnim glazbenim sadržajima i na ostale gradove.

Besplatno i kvalitetno misli su vodilje organizatora Torpeda, stoga je jaki line-up osnova. Zagrebački Torpedo Student Festival održat će se 27. svibnja, a splitski Torpedo najavljen je za 10. lipnja, uz domaće rock i rap snage poput Urbana i Kiše Metaka.

Torpedo Student Festival osim što će biti besplatan, ima još jednu inovaciju, neviđenu kod dosadašnjih festivala u regiji – korištenje modernih tehnologija u aktivaciji posjetitelja. Što to točno znači? Da će pomoću skidanja besplatne Torpedo aplikacije biti moguće, osim ulaza na festival, ostvariti i niz popusta prilikom posjeta drugim zabavno-glazbeno-umjetničkim lokacijama.

„Studentsko vrijeme svima nam je ostalo u sjećanju kao vrijeme u kojem nismo samo učili, već se i dobro zabavljali. Sve više zabavnih sadržaja i festivala se naplaćuje, a mi želimo pokazati da ne mora biti tako. Koncept združivanja modernih tehnologija i glazbe naš je cilj. U Rijeci smo sličnim konceptom već ostvarili veliki uspjeh i želja nam je pokazati da je moguće napraviti dobar festival uz jaki line-up, a da bude pristupačan svima željnima dobre zabave.“ – rekao je Ivan Roje, suorganizator Torpedo Student Festivala.

Torpedo aplikaciju pomoću koje će se ulaziti na festival besplatno će se moći skinuti tjedan dana prije početka zagrebačkog festivala na platformama App store i Google play.

###

Torpedo projekt predvođen organizatorima Student Day Festivala, projekt je koji uključuje jedinstven sustav ulaza i korištenja novih tehnologija u aktivaciji posjetitelja (integraciju on-line i off-line aktivnosti). Važan dio Torpedo projekta predstavlja Torpedo Student Festival kao besplatan festival za sve posjetitelje uz skidanje besplatne Torpedo aplikacije.