Početna Mozaik Top pet destinacija za Hrvate

Top pet destinacija za Hrvate

S obzirom na to da su putovanja u inozemstvo današnjim obiteljima sve dostupnija, prilikom odabira odredišta cijeli vam je svijet na dlanu. Bilo da se odlučite za sunčanje i opuštanje ili pustolovinu i aktivan odmor, obiteljski odmor može biti vrhunac godine i pružiti vam nezaboravne uspomene.

Booking.com, vodeća svjetska tvrtka za povezivanje putnika s najširim izborom najboljih smještajnih objekata, danas je otkrila najpopularnije destinacije za hrvatske obitelji, koju vrstu putovanja hrvatske obitelji preferiraju, poput razgledavanja ili odmora na plaži kao i top 10 faktora koje uzimaju u obzir prilikom rezervacije.

Top pet destinacija koje obitelji iz Hrvatske posjećuju su Bosna i Hercegovina, Austrija, Italija, Slovenija i Crna Gora. Uz više izvrsnih smještajnih objekata od bilo kojeg drugog branda za putovanja u svijetu, od malih neovisnih hotela do luksuznih smještaja s 5 zvjezdica, privatnih smještaja, apartmana, kućica na drveću pa čak smještaja na brodu, hrvatske obitelji sasvim će sigurno pronaći savršen smještaj u ovim popularnim odredištima.

Bosna i Hercegovina

Novo turističko odredište u usponu, Bosna i Hercegovina, nalazi se na Balkanskom poluotoku i graniči s Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom te Jadranskim morem na jugu. Istražite glavni i najveći grad Sarajevo i upoznajte povijest i kulturu okruženu drevnom i istočnjačkom arhitekturom. Predivni stari grad sadrži popločane ulice, orijentalne trgovine i crkve te nudi zanimljive znamenitosti i mirise. Grad je poznat po Latinskom mostu na kojem je 1914. godine ubijen nadvojvoda Franjo Ferdinand, što je izazvalo početak 2. svjetskog rata. Grad je okružen gustom šumom te nudi brojne mogućnosti za planinarenje i vožnju biciklom u Nacionalnom parku Kozara. Ostali gradovi bogate povijesti uključuju Mostar i Jajce, koji uz brojne prirodne znamenitosti nude i bogatu kulturnu baštinu.

Austrija

Zahvaljujući svojoj arhitekturi i planinama, Austrija nalikuje na zemlju koja je netom izašla iz bajke. Ima ukupno 6 nacionalnih parkova s jezerima i veličanstvenim pejzažima te predstavlja idealno odredište za sve ljubitelje prirode. Dostupne su brojne neobične aktivnosti za obitelji poput špilje Obir, gdje će vas uz impresivnu igru svjetla i zvuka dočekati i zmaj koji živi u špilji.

Italija

Zahvaljujući svojoj mediteranskoj klimi, predivnim pješčanim plažama i prirodnim pejzažima, Italija nudi sve što obitelj može poželjeti. Ovdje ćete pronaći raznovrsnu ponudu aktivnosti na otvorenom poput plivanja, planinarenja ili posjeta drevnim ruševinama diljem zemlje ako želite uživati u kulturi. Veliki broj smještaja na farmi sa životinjama znači da je Italija također izvrsno odredište za agroturizam. Vaša djeca mogu uživati u prirodi i kušati lokalnu organsku hranu. Italija je nadaleko poznata po svojoj kulinarskoj ponudi i najbolje je mjesto na svijetu za omiljena jela djece i odraslih – tjesteninu i pizzu.

Slovenija

Slovenija je idealno odredište za obiteljski odmor te nudi ljubazno stanovništvo, jedinstvene atrakcije i kratko vrijeme putovanja. Ljubljana je idealna za djecu koja mogu istražiti most koji čuvaju zmajevi, dvorac, zoološki vrt i veliki vodeni park. Druge regije uključuju Bledsko jezero na kojemu se žičarom možete uspeti na vrh planine. Također možete zaplivati u jezerima Istočne Slovenije gdje ćete pronaći još dvoraca, šumskih puteljaka i skijališta na kojima nema gužve.

Crna Gora

U Crnoj Gori, zbog njene veličine, nikada niste daleko od raznih aktivnosti ili znamenitosti u kojima možete uživati zajedno s obitelji. Prepuna stjenovitih planina, tradicionalnih sela i plaža diljem svoje jadranske obale, Crna Gora je zemlja s mnoštvom prirodnih ljepota. Nacionalni park Durmitor nudi vapnenačke planinske vrhove, glacijalna jezera, kanjon rijeke Tare dubok 1300 metara i obilje divljih životinjskih vrsta uključujući medvjede i vukove. Kotorski zaljev nalikuje na fjord i prepun je obalnih crkvi i gradova kao što su Kotor i Herceg Novi.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here