Početna Izbor Tjedni pregled predstava na Ljetnim noćima Teatra EXIT

Tjedni pregled predstava na Ljetnim noćima Teatra EXIT

Ljetne noći Teatra Exit ušle su u svoju završnu fazu, trajat će još dva tjedna (2. kolovoza), a ovoga tjedna u Muzeju za umjetnost i obrt možete pogledati nagrađivanu predstavu KREKET Renea Medvešeka koja u potpuno novom ruhu donosi dobro poznatu priču o princu pretvorenom u žabu koji će iz nove prespektive pokušati bolje shvatiti svijet oko sebe. Krajem tjedna dinamičan dvojac Filip Juričić i Amar Bukvić u predstavi KAKO MISLIŠ MENE NEMA?! vode vas u ludu avanturu dvojice prijatelja koji ljetne dane provode u Zagrebu. U subotu se zabavite uz NJUŠKE i saznajte koje su glavne životne preokupacije naših krznenih prijatelja.

Ljetne noći Teatra Exit
Foto: www.teatarexit.hr (NJUŠKE)

PROGRAM

23.07., čet. u 21h KREKET Tekst: David Mamet
Režija: Rene Medvešek Igraju: Luka Dragić, Mia Anočić-Valentić, Ivan Grčić, Pavao Medvešek

Postajanje čovjekom mukotrpan je proces koji traje cijeloga života i koji nas dovodi u kušnju da zaniječemo sve čime smo pokušali osmisliti svoj bitak i prikriti svoju malenost i neznanje. I nerijetko tek kada smo na dnu, iz žablje perspektive, spoznajemo pravu veličinu te malenkosti i sagledavamo je u odnosu spram čudesnog i neshvatljivog beskraja svemira. I tada ostajemo bez riječi. Spoznajemo. Čudimo se . Divimo se. Zahvalni smo. Postajemo ljudi. Sve ostalo je kreket.

24.07.pet. u 21h KAKO MISLIŠ MENE NEMA?!
Autorski projekt Ivice Boban Igraju: Amar Bukvić i Filip Juričić

Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo.

25.07.sub. u 21h NJUŠKE Tekst: CJ Johnson
Režija: Matko Raguž Igraju: Enes Vejzović, Filip Križan, Janko Rakoš

Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju… U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

POSEBNA PONUDA

Teatar EXIT je u suradnji s Hrvatskim željeznicama osigurao svim putnicima i posjetiteljima posebne povlastice na kupnju ulaznica za predstave kao i na vožnju vlakom. Više informacija o ovoj ponudi možete pronaći OVDJE.

Izvor: Newsletter Teatra Exit